Görüş Bildir
Haberler
Bakan Yardımcısı Sayan'dan Twitter'a 'Uyarı'

Bakan Yardımcısı Sayan'dan Twitter'a 'Uyarı'

Türkiye’de Twitter'a erişim sorunu yaşanırken Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'ın Twitter yetkilileriyle yaptığı toplantıda şirkete 'sorumluluklarını hatırlattığı' bildirildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de bugün akşam saatlerinde Twitter'a erişim problemi baş gösterdi. Küresel internet erişimini takip eden Netblocks oluşumu ağ verilerine dayanarak Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığını aktardı.

Kahramanmaraş merkezli depremde enkaz altında kalanlara ulaşılmasında ve depremzedelere yardımların organize edilmesinde Twitter'ı kullanan milyonlarca kişi duruma tepki gösterdi.

CHP milletvekilleri Ahmet Akın ve Tuncay Özkan,  Twitter kısıtlaması hakkında bilgi almak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gitti. CHP'li vekiller kurumda sorularına yanıt verecek bir yetkili bulamadıklarını dile getirdi.

Twitter'a "uyarı"

Twitter'a "uyarı"

Twitter'a erişim problemi sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello’yla bir toplantı düzenledi.

Videokonferans yöntemiyle düzenlenen toplantıda Sayan'ın, 'Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları, sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımları' gündem getirdiği belirtildi.

'Toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara' karşı Twitter’a 'sorumluluklarının hatırlatıldığı' aktarıldı.

Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, 'sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği' başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülüklerinin hatırlatıldığı kaydedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
181
73
17
9
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

Şu sosyal medya takıntınız batsın be insanlar ölüyor hala uğraştığınız şeylere bakın utanın...

Deniz Ege Metaverse

Gerçeklerin, doğruların konuşulması, yayılması işlerine gelmiyor bu haramilerin. Hayatları yalan.

Mert syl

tabi şuan herşeyden önemli olan dezenformasyon dimi? insanlar adreslerini verip yardım çağırıyorlar ordan sanki siz bunu bilmiyor musunuz? zaten algılarla ya... Devamını Gör

Murat Sevinc

Dezenformasyonu kim takıyor amaçları seçim kaybetmemek Depreme insana önem veren adamlar deprem parasini çalmazdi baştan. Acizlikleri ortaya çıkmasın diye en... Devamını Gör

Ceren korkmaz

Bundan sonra insanları depremi unutturmak için yapılacakları söylüyorum...muge anlı,serap pakoz ,didem arslan, ve esra erol programlarında en uç noktada insa... Devamını Gör

Ceren korkmaz

Ayrıca deprem temizlenince Tv ye 10 adiyamanli,10 maraşlı,10 antepli çıkarıp..devletimiz yanında teşekkür ediyoruz diyecekler..tabi bunu duyan ve onları savu... Devamını Gör