Görüş Bildir
Haberler
BTK'ya Giden CHP'liler Muhatap Bulamadı

BTK'ya Giden CHP'liler Muhatap Bulamadı

Twitter kısıtlaması hakkında bilgi almak için Bilgi Teknolojileri Kurulu’na (BTK) giden CHP'li vekiller Tuncay Özkan ve Ahmet Akın, binada bilgi verecek bir yetkili bulamadıklarını söyledi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP  milletvekilleri Ahmet Akın ve Tuncay Özkan, sosyal medya kısıtlaması ile ilgili bilgi almak amacıyla Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) gitti. CHP'li vekiller kurumda sorularına yanıt verecek bir yetkili bulamadıklarını dile getirdi.

Akın ve Özkan, BTK önünde açıklama yaptı. Akın, 'Büyük bir acı içerisindeyiz, büyük bir afet içerisindeyiz. Canımız yanıyor, anneler ağlıyor, evlatlar babalarına ailelerine kavuşamıyor bir taraftan da bakıyoruz ki en çok iletişime ihtiyaç olan zamanda Twitter’ın iletişimi kesilmiş, daraltılmış. Böyle bir şey olamaz. Sosyal medyayı kısmakla hiçbir şey engellenemez' dedi. 

BTK'ya gelerek bilgi talebinde bulunduklarını kaydeden Akın, 'Geldik burada bir bilgi talep ettik. Saat 15’te neden daraltmaya gittiniz, diye sorduk. İçeriye geldiğimizde dediler ki, ‘Bir kişi var oda Metin Yazıcı binanın idari işlerinden sorumlu bir kişiye, ona sorduk. Bu bant daraltılması kararı kimin tarafından, hangi gerekçeyle, yasanın hangi maddesine göre verilmiştir? Bir soru daha sorduk; siz vermediyseniz başka bir odak noktası mı? Başka bir kurum mu? Veya bunu yapan kimdir tespit ettiniz mi? Bu konuyla ilgili bir suç duyurusunda bulundunuz mu?' ifadelerini kullandı. Sorularına yanıt isteyen Akın, 'Numaralarımızı verdik ve bekliyoruz' açıklamasını yaptı.

"Bu ancak otokraside olur"

"Bu ancak otokraside olur"

Tuncay Özkan ise buradaki temel sorunun muhatap bulunamaması olduğunu vurguladı. Özkan, 'Biz şimdi iletişim bilgilerimizi verdik. Binada olan tek daire başkanı bunları aldı bize yarın veya öbür gün bunların bilgileri ulaştırılacak. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir yönetim biçimi olamaz. Bu ancak otokraside olur. Bu ancak bazı gerçekleri saklamak isteyen yönetimlerde olur' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın