Görüş Bildir
Haberler
Sağlık Bakanı Koca: 'Kartal'da Çöken Binada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 15'e Yükseldi'

Sağlık Bakanı Koca: 'Kartal'da Çöken Binada Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 15'e Yükseldi'

Emre Ordu
07.02.2019 - 17:45 Son Güncelleme: 08.02.2019 - 14:53

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kartal'da çöken binada ölenlerin sayısının 15'e yükseldiğini, 7 kişinin yoğun bakımda olduğunu söyledi.

Bakan Koca yaralıları hastanede ziyaret etti

Bakan Koca yaralıları hastanede ziyaret etti

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaralıları ziyaret eden Koca, başhekim Prof. Dr. Recep Demirhan ve doktorlardan yaralıların sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Koca, hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 15 olduğunu belirterek, '14 vatandaşımızın tedavileri devam etmekte. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımız için de acil şifalar diliyorum. 14 yaralı vatandaşımızdan biri taburcu edildi, 13 vatandaşımızın halen hastanede tedavileri devam etmektedir.' dedi.

Yaralıların durumu hakkında bilgi verdi

Yaralıların durumu hakkında bilgi verdi

13 hastanın 7'sinin yoğun bakımda, 6'sının ise servislerde olduğunu dile getiren Koca, yaralılardan Adem Alemdar, Tayyip Mahmut Alemdar, Ali Alemdar, Leyla Yaman, Hüsniye Yaman, Nazan Tekgöz, Adile Oral, Güler Yılmaz'ın genel sağlık durumlarının iyi olduğunu, Mert Aydın, Azra Havva Tekgöz, Ali Efendioğlu ve Bahriye Aktar'ın genel durumlarınınsa orta ile kötü arasında olduğunu, tedavi ve takiplerinin sürdüğünü anlattı.

Koca, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve genel durumu iyi olan bir hastanın da Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirileceğini söyledi.

16 yaşındaki Mert Aydın 45 saat sonra yaralı kurtarılmıştı

16 yaşındaki Mert Aydın 45 saat sonra yaralı kurtarılmıştı

İkinci günü geride bırakan çalışmalarda, sesin geldiği söylenen noktada arama yapan ekipler bir çocuğa ulaştı. Hastaneye kaldırılan gencin adının Mert Aydın olduğu aktarıldı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hulusi Baba

Yazıklar olsun be! kaç gün oldu hala bir binadan adam temizliyorsunuz.. Hani hazırdık depreme, hani vergileri de alıyordunuz.. Noldu?? Bir binayı halledemez ... Devamını Gör

Hulusi Baba

Herhalde isminiz Hatice diye düşünüyorum. Öncelikle geçmiş olsun, başınız sağ olsun. Hatice hanım, bahsettiğim şeyi yanlış anladınız. 99 depreminde de yaşadı... Devamını Gör

Uygar Aytun

Para karşılığında tetkik yapılmadan binaya "olur" raporu verilip adına imar barışı denirse böyle olur. Orada nsanlar öldü ocaklar söndü. Yazık :(

shiroshinju

5 katlı binaya 3 kat(!) kaçak kat yapılıyor ve belediyenin mi artık bununla ilgilenen yer neresiyse haberi olmuyor ha.Harbiden muz cumhuriyeti olmuşuz.Para h... Devamını Gör