onedio
article/comments
article/share
Haberler
Bakan Fakıbaba 'Eşim Kırmızı Eti 29 TL'den Alıyor' Dedi ve Ekledi: '70 TL'ye Alıyorsan Senin Problemin!'

etiket Bakan Fakıbaba 'Eşim Kırmızı Eti 29 TL'den Alıyor' Dedi ve Ekledi: '70 TL'ye Alıyorsan Senin Problemin!'

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba, ramazan fırsatçılarına karşı 3 markette ucuz et satışıyla piyasayı regüle ettiklerini belirterek, “Benim eşim 29-31 liradan kırmızı et alıyor, 70 liraya et alıyorsan o senin problemin” dedi. 

TBMM’de, Gazete Habertürk'ten Esra Nehir'in de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette et fiyatlarına değinen Fakıbaba, “Dar gelirli kardeşlerime ramazanda yarım kilo eti 14.5 liraya satıyorum. Daha ne yapayım?” dedi.

'Pahalı satanlar, bu fiyata ayak uydurmalı'

'Pahalı satanlar, bu fiyata ayak uydurmalı'

3 zincir market dışında kalan market ve kasaplarda satılan kırmızı et fiyatlarının yüksekliğinin hatırlatılması üzerine Fakıbaba, “Pahalı satanlar da ister istemez bu fiyata ayak uydurmak zorunda. Eşim 29-31 liradan kırmızı et alıyor, 70 liraya et alıyorsan o senin problemin” diye konuştu. Fakıbaba, kırmızı et üreticisine mayıs ayında süt, besi, damızlık, koyun ve keçi için toplam 850 milyon lira destek ödemesi yapılacak” dedi.

'10 yıl et yemedim'

'10 yıl et yemedim'

Geçtiğimiz gün “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı”na katılan Fakıbaba, et fiyatlarını düşürmek için yapılan projelerden bahsederken, “Benden önceki bakanlar da hep et üzerine çalışmışlar. Biz de 10 aydan beri etle yattık, etle kalktık. Öyle bir şey oldu ki belediye başkanlığı dönemimde 10 yıl et yemedim.' açıklamasını yapmıştı.

Sosyal medyadan Fakıbaba'nın açıklamalarına tepkiler geldi...

Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!

category/test-white Test
category/gundem-white Gündem
category/magazin-white Magazin
category/video-white Video
category/eglence BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1085
402
84
52
37
19
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın