Görüş Bildir
Haberler
Bakan Elvan'dan İnternet Fiyatları ve 4G ile İlgili Açıklama

Bakan Elvan'dan İnternet Fiyatları ve 4G ile İlgili Açıklama

ATKN
10.01.2015 - 17:32 Son Güncelleme: 10.01.2015 - 19:46
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türkiye'de internet fiyatlarının indirilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakan Elvan, 'Fiyatlarda çok ciddi düşüşler söz konusu oldu ama politika olarak internet fiyatlarının daha da aşağıya indirilmesi yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki dönemde bu fiyatlar daha da aşağıya inecek, onun müjdesini verelim' diye konuştu.

Ayrıca Bakan Elvan şunları söyledi:

'Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak fiziki altyapıda üzerimizde büyük sorumluluklar bulunuyor. Kamu yatırımlarının %46’sını Bakanlığımız gerçekleştiriyor. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörü alanında inanılmaz bir gelişme var. Sektörün alt segmentlerine baktığımızda bunu çok daha iyi görebiliyoruz. Bilgi ve iletişim sektörünün, Türkiye ortalama büyüme hızının 5 katı hızla büyüdüğünü söyleyebiliyoruz. Geniş bant abone sayısında 2013-2014 arasında %24 artış oldu. Mobil abone sayısında çok yüksek bir artış var. Numara taşıma oranı %20’lerin üzerinde. Yer altı fiber optik ağ altyapımız 240 bin kilometreye ulaştı. Bu miktar elbette yeterli değil ama bu alanda da Türkiye çok hızlı gelişiyor. Fiber altyapının artırılması ve güçlendirilmesi için biz de tedbirler alacağız. 2015’te 4G ihalesine çıkacağız. 2015’in ilk üç ayı sonunda ihaleyi gerçekleştirmek yolunda mesai harcıyoruz. 2015 sonunda da 4G’ye geçmiş olacağımızı düşünüyorum.'

Kaynak: DHA, TechnoLogic.com.tr

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0