Görüş Bildir
Haberler
Bakan Çavuşoğlu Yanıtladı: Erdoğan, Esad'la Görüşecek Mi?

Bakan Çavuşoğlu Yanıtladı: Erdoğan, Esad'la Görüşecek Mi?

Burak Boyoglu
23.08.2022 - 13:13 Son Güncelleme: 23.08.2022 - 19:40

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşeceğine ilişkin iddiaları yalanlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim dün Özbekistan'da gerçekleştirilecek Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Devlet Başkanları Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın üçlü görüşme gerçekleştirebileceğini ileri sürmüştü.

Çavuşoğlu, 3'lü zirve yapılacağına ilişkin haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtirken, Suriye Devlet Başkanı Esad'ın bu zirveye davetli olmadığını da ekledi.

"Kısa bir görüşmem oldu ama..."

"Kısa bir görüşmem oldu ama..."

Çavuşoğlu Haber Global'de katıldığı programda Türkiye ve Suriye arasındaki temaslara ilişkin şunları söyledi: 'İstihbarat örgütleri arasında bir diyalog var. Benim kısa süreli bir görüşmem oldu ama ayaküstü.'

"Diyalog için şart olmaz"

"Diyalog için şart olmaz"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin görüşme için herhangi bir şartı var mı sorusuna ise 'Diyalog için herhangi bir şart olmaz. Suriye'nin toprak bütünlüğü ve siyasi bütünlüğü bizim için önemli. İnsanların yeniden ülkesine güvenli bir şekilde dönmesi önemli, Suriye'nin yeniden inşası önemli. Barış olursa inşa sürecine başlanabilir' yanıtını verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
İronici

Yalanlandıysa kesin görüşecektir.

Resho

Görüşecek anam o da olacak. Hep beraber bekleyip göreceğiz ama bu sefer şaşırmayacağız.

Trabuzeni

Esad af çıkardı haberini bile yapmıyorlar sırf Recep Tayyip gönderdi demek için