Görüş Bildir
Haberler
Bakan Avcı Atanamayan Öğretmenlerin İntiharını Değerlendirdi: 'Gösterişçi İntihar Eylemi'

etiket Bakan Avcı Atanamayan Öğretmenlerin İntiharını Değerlendirdi: 'Gösterişçi İntihar Eylemi'

FreiGeist
12.02.2016 - 09:31 Son Güncelleme: 12.02.2016 - 11:50

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, atanamayan öğretmenler ile TEOG'dan düşük puan aldığı için intihar eden çocuklara ilişkin tartışmaları değerlendirirken, 'Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, 'gösterişçi intihar eylemi' diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanı Avcı, milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap verdi.

"Telafi eğitimlerine 12 bin 524 öğrenci katıldı"

"Telafi eğitimlerine 12 bin 524 öğrenci katıldı"

Operasyon nedenleriyle eğitimde yaşanan aksaklıklara değinen Bakan Avcı, 'Cizre, Silopi, İdil, Sur ve Nusaybin ilçelerinde boykot, güvenlik tedbirleri ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde sorun yaşayan, 8'inci ve 12 sınıf öğrencisi toplamı 19 bin 404. Bunlar geçiş sınıfları. Mevcut sorunlardan kaynaklanan kaybın telafisi maksadıyla Diyarbakır, Batman ve Mardin ile merkezinde telafi eğitimler uygulanmış olup bu eğitimlere toplamda 12 bin 524 öğrenci katılmıştır. Ayrıca Batman, Diyarbakır ve Mardin il merkezlerinde 8 ve 12 sınıf öğrencilerin sınav takvimini gözeten 2016 Haziran'ına kadar telafi programı için bütün öğrencilere ulaştık. 10 Şubat 2016 tarihi itibariyle 7 bin 514 öğrenci programa katılacağını söyledi. Sorun yaşanan bütün ilçelerde eğitime dair güven ortamı oluşmasıyla öğrencilere ait telafi kayırları gerçekleştirilecek' dedi.

"Tıpçıların söylediğini söylüyorum"

"Tıpçıların söylediğini söylüyorum"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Atanamayan öğretmenler ile TEOG'dan düşük puan aldığı için bazı çocukların intihar ettiği yönündeki eleştirileri değerlendiren Bakan Avcı, 'Arkadaşlarımızdan bir hekim olarak bilgilendirmesini rica ettim. Teknik tabiri nedir bilmiyorum ama bunu bile söyleyip söylememekte tereddüt ediyorum, 'gösterişçi intihar eylemi' diye bir sendromdan bahsediliyor. Aslında niyeti olmadığı halde etrafında ilgi uyandırmak veya ilgi çekmek veya isteklerinin yerine gelmesini sağlamak amaçlı ... Tıpçıların söylediğini söylüyorum. Ama psikiyatr arkadaşların söylediğini söylüyorum' ifadelerini kullandı.

Bakan Avcı'nın bu sözlerine muhalefet sırasındaki doktor milletvekilleri tarafından tepki gösterildi.

'TEOG'la ilgili değil'

Bu tür haberlerinin özendirici olamaması için verilmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Avcı, TEOG'dan düşük puan aldığı için intihar ettiği iddia edilen çocuğun ailesi görüştüğünü belirtti. Avcı, çocuğun düşük puan aldığı için başka nedenlerden ötürü intihar ettiğini söyledi. O çocuğun notlarını tek tek okuyan Avcı, 'TEOG'la ilgili değil. Olsa bile bunun kamuya açık bir şekilde hem de hekimler tarafından konuşulması doğru değil' ifadelerini kullandı.

ANKA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
383
86
73
19
5
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hipotalamus

Askerlik yan gelip yatma yeri değildir,madenciler fıtrat sebebi ile ölür,öğretmen ve öğrenciler gösterişçi intihar eylemi yapar,şehit aileleri için sabır acı... Devamını Gör

Mr Logical

Evet. Tüm memleket kabahatli bir onlar sütten çıkmış ak kaşık...

Heisenberg

Adam da suç yok. Onu o mevkiye getirenlerde suç var. Şaka gibi ya. Anasını satayım adam intihar ediyor ve ilgi çekmek için yapıyor bunu(!) Ulan kendi canına ... Devamını Gör

Forbidden

Bu zihniyete oy veren şerefsizler düşünsün geleceğimizi...