Görüş Bildir
Haberler
Bahçeli: ‘AKP İçin Sonun Başlangıcı Görülmüştür’

Bahçeli: ‘AKP İçin Sonun Başlangıcı Görülmüştür’

ATKN
08.06.2015 - 01:07
İçeriğin Devamı Aşağıda

Resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından konuşan Bahçeli, koalisyona kapıları kapattıklarını belirterek, 'En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur' dedi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu. Milli iradenin verdiği mesajın önemli olduğuna dikkat çeken Bahçeli, 'AKP için sonun başlangıcı görülmüştür' dedi.

Bahçeli'nin konuşmasından satırbaşları:

'MHP, milli iradenin seçimine saygı duymaktadır. Bu şartlar altında Türkiye'de yeni bir siyasi tablo belirmiştir. Tüm siyasi partiler, bu tabloyu samimi ve dürüst şekilde okumalıdır. Genel seçimlerin ilk sonucu, hiçbir partinin tek başına iktidar kuracak sayısal çoğunluğa ulaşamamaktadır. AKP için sonun başlangıcı görünmüştür.

AKP için sonun yolu görünmüştür. Gerilime dayalı siyaset anlayışı yenilgi almıştır. Dahası algı operasyonlarının tutmayacağı net olarak algılanmıştır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Genel Merkezi'nde açıklama yaptı [Fotoğraf: Zahidin Köşüş / Al Jazeera Türk]

'MHP OYUNU ARTIRMIŞTIR'

Hazine kaynakları AKP'nin emrinde ahlaksızca ihlal edilmiştir. İnanıyorum ki Başbakan Davutoğlu da kendini gözden geçirecektir. Maalesef demokrasi rayından çıkmıştır. AKP'nin hızlı düşüşü milletin rahatsızlığını ortaya koymaktadır. MHP oyunu arttırmıştır. Kim ne söylerse söylesin seçimlerden MHP alnının akından çıkmıştır. Miletvekili sayımıza 31 ilave olmuştur, gücümüze güç katılmıştır.'

KOALİSYON SORUSUNA YANIT

'Koalisyonlar üzerinde bir tartışma başlatılmak istendi, bu yeni senaryolar üzerinde Türkiye meşgul edilecektir. Türkiye'de anayasa geçerlidir. Eğer tek başına bir siyasi parti iktidar olmuyor ise, ülkeyi iktidarsız buırakmamak için neler yapılacağına dair geçmişte yaşanan tecrübeler vardır. Cumhurbaşkanı birini görevlendirebilir. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirmesi gerekir. Davutoğlu mecliste bulunan partilerle nasıl bir çalışma yapacağını görüşmesi gerekir.

'BİR KOALİSYONA İHTİYAÇ DUYULUYORSA...'

Bir koalisyıona ihtiyaç duyuluyorsa bu koalisyon uyumlu bir koalisyon olmalı. AKP uyumu çözümden aramıştyıor. Çözüm sürecini Oslo ile görüşmüştür. Birinci koalisyon AKP ve HDP arasında olmalıdır. İkisi arasındaki örtülü iş birliğini kamufle etmek, bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.

ERKEN SEÇİM RESTİ

Çözüm süreci ile ilgilenen AKP-CHP-HDP'yi de bir araya getirebilirsiniz. AKP+HDP koalisyonu 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modelidir. AKP-CHP-HDP'yi esas alacaksanız, 469 geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır. Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa en erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.'

Sondakika.com

Twitter'dan yorumlar

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0