Görüş Bildir
Haberler
Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Şebnem Sucu
08.11.2021 - 11:04

Ağız yolu ile giren bakteri ve virüslere karşı savunmanın ilk başladığı yer olan bademcik, boğazın iki kısmında yer almaktadır. Vücuda giren mikropların bazıları çoğalarak bademciklerin şişmesine neden olur. Genellikle kızarıklık, büyüme ve bademciklerde iltihaplanmaya sebep olurlar. Şişen bademciklere sebep olan bakteri ve virüsler gerekli önlemler alınmadığında kişiden kişiye bulaşabilmektedir. Eğer bademcik şişmesi nedeni ile uyku uyuyamıyor yahut nefes almada güçlük çekiyorsanız doğal yöntemleri uygulamadan önce doktorunuza başvurunuz ve bademcik şişmesine iyi gelecek şeyleri doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanınız. Peki, bademcik şişmesine ne iyi gelir? İşte bademcik şişmesine evde uygulayabileceğiniz çözümler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bademcik şişmesi genellikle çocuklarda görülse de yetişkinlerde de rastlanan bir durumdur. Yaz, kış fark etmeksizin her mevsim bademcik şişmesi birçok kişinin etkilendiği bir sorundur. Çoğu zaman yutkunma güçlüğüne ve ağrılara neden olan bademcik şişmesi, bakteriyel ya da viral enfeksiyonlardan kaynaklanır. Her iki durumda da evde bakım ile bademcik şişmesinde iyileşme sağlanabilir, ancak bakteri kaynaklı bademcik şişmesi tedavisinde antibiyotik almanızda gerekir. Peki, bademcik şişmesine ne iyi gelir? İşte tüm detaylar…

Bademcik Şişmesi Neden Olur?

Bademcik Şişmesi Neden Olur?

Bademcik şişmesinin nedeni temelde virüs ve bakterilerin neden olduğu iltihaplanmalardır. Nedenleri arasında strep boğaz benzeri bakteriyel enfeksiyonlar, peritonsilleri apseler, mononükleoz ya da grip benzeri viral enfeksiyonlar bulunur. 

Kış aylarında kendini gösteren sinüzit rahatsızlığı geniz akıntısına neden olur. Geniz akıntısının içeri akması ile boğazda mikroplar birikerek bademciklerde şişmeye sebep olabilir. Aynı zamanda boğazın tahriş olmasına yol açan sigara alkol, çamaşır suyu ve tuz ruhu gibi kimyasallar gibi bazı çevresel faktörler bademcik şişmesine sebep olabilir.

Bademcik Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

Bademcik Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

Tıbbi ismi tonsil olarak bilinen bademcikler çeşitli nedenlerle şişer ve şişlik haricinde farklı belirtilere de neden olmaktadır. İşte bademcik şişmesi belirtileri;

- Boğaz ağrısı

- Yüksek ateş

- Mide bulantısı ve kusma

- Yorgunluk ve halsizlik

- Yüksek ateş

- Yutkunmada zorlanma ve boğazda takılma hissi

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

Bademcik Şişmesine Ne İyi Gelir?

- Bademcik şişmesi için hazırlayacağınız rezene ve zencefil çayı bademciklerinizin rahatlamasına yardımcı olacaktır. Çayınızı içine bal ilave ederek tüketin. Bal antibakteriyel etkisi ile enfeksiyonların iyileşmesine yardımcı olacaktır. 

- Bademcik şişmesine oldukça iyi gelen diğer bir tedavi ise tuzlu su ile gargaradır. Bademciklerin şişmesine neden olan iltihap ve enfeksiyonlar tuzlu su ile rahatlatılabilir. Tuzlu su ile gargara yaptığınızda boğazın şişmesine neden olan bakterileri yok edebilirsiniz. Günde 2 defa tuzlu su ile gargara yapmayı deneyin.

- Yüksek C vitaminine sahip olan limon, mikropları öldürmeye yardımcı olur. Limonlu su ile gargara yapabilir ya da bir bardak ılık limonlu su tüketerek boğazınızın rahatlamasına katkıda bulunabilirsiniz.

- Bu süreçte bulunduğunuz odayı hava nemlendiricileri ile nemlendirin. Bu sayede tahrişleri önleyebilir ve bademciklerin neden olduğu ağrıları azaltabilirsiniz. 

Bademciklerdeki şişlikleri azaltmak için kullanabileceğiniz diğer doğal tedaviler şunları içerir;

- Ada çayı

- Tarçın suyu

- Portakal suyu

- Okaliptüs

- Papatya

- Ihlamur

- Okaliptüs

- Çemen otu tohumu

- Taze meyve suları

- Sarımsak

Aşağıdaki De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
5
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?