Görüş Bildir
Haberler
Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Badem Yağı Nedir? Badem Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Elif Ateş
17.03.2022 - 10:13

Aromaterapide sıklıkla kullanılan yağlardan biri de badem yağıdır. Bu yağ, birçok alanda kullanılır. Özellikle cilt bakım ürünlerinde, şampuanlarda ve kozmetik ürünlerinin içerisinde bulunur. Badem yağı sadece cilt üzerinden değil, ağız yoluyla da alınabilir. Besleyici bir yağ olduğu için insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri bulunur. Ancak birçok esansiyel yağ gibi bazı kişilerde olumsuz durumlara sebep olabilir. Bu nedenle doktor kontrolünde kullanılması önerilir. Peki badem yağı nedir? İşte badem yağının faydaları ve zararları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok eski tarihlerden beri kullanılan badem yağı, vücuttaki mucizevi etkileri ile bilinir. İçerisinde bol miktarda E, B ve A vitaminleri bulunur. Aynı zamanda demir, çinko, selenyum, fosfor, bakır, magnezyum açısından da önemli bir yağdır. Yapısında insan sağlığı için önemli olan zengin yağ asitlerini barındırır. Özellikle Omega-3 bakımından sıklıkla tercih edilen yağlardan biridir. Badem yağı yiyeceklerin ve salataların içine sos şeklinde kullanılabilir. Ancak yüksek ısıya maruz kaldığı zaman besin değeri ciddi miktarda azalır. Badem yağının faydaları ve zararları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Badem Yağı Nedir?

Badem Yağı Nedir?

Badem yağının ana vatanı Orta Doğu ve Güney Batı Asya'dır. Badem ağaçlarının tohumlarından soğuk sıkma yöntemi ile elde edilen bir yağdır. Bu yağ, soluk sarı rengine sahiptir. Aynı zamanda hafif kokulu ve ceviz tadındadır. Badem yağının vücuda faydaları oldukça fazladır. Aynı zamanda sanayide de kullanılır.

Badem Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Badem Yağının Vücuda Faydaları ve Zararları

Badem yağı, diğer yağlar gibi vücuda birçok yararı ile bilinir. Özellikle cilt üzerinde çok fazla olumlu etkileri bulunur. Ciltteki ton farkını gidererek, pürüzleştirir. Aynı zamanda badem yağı bel, karın, basen ve kalça gibi bölümlerde oluşan çatlaklar içinde kullanılır. Çatlak oluşan bölgeyi besleyerek onarır. Egzama, sedef gibi çeşitli hastalıkların tedavisine de yardımcı olur. Kuru cildi nemlendirir, göz altı morluklarının giderilmesini sağlar. Badem yağı, saçlar içinde oldukça faydalıdır. Saçların besleyip güçlenmesini sağlar. Ayrıca saç dökülmelerini de en aza indirger.

Badem yağının içerisinde bulunan bileşenler yaraların hızla iyileşmesini sağlar. Mantar hastalıklarının tedavisinde kullanılan yağlardan biridir. Sürekli kırılan tırnakların güçlenmesini ve hızlı bir şekilde uzamasını sağlar. Düzenli tüketildiğinde kan şekerini dengeler. Bu nedenle diyabet hastaları tarafından kullanılır. Ayrıca kolesterolü düzenler, kalp damar sağlının korunmasını sağlar. Yağ asitleri bakımından zengin olduğu için sinir sistemi içinde faydalı bir yağdır.

Badem yağının bilinen ciddi bir zararı yoktur. Ancak hassas ve alerjen ciltlerde, alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Aynı zamanda cilde aşırı derecede uygulanan badem yağı, tüylenmeye yol açar. Ağız yoluyla alınan badem yağının su ile seyretilmesi gerekilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın