Görüş Bildir
Haberler
Babacan'dan Adaylık Çıkışı: 'Rahat Seçilirim'

etiket Babacan'dan Adaylık Çıkışı: 'Rahat Seçilirim'

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Eğer Altılı Masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim hem de en iyi şekilde yönetirim” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı.

Altılı Masa’nın son toplantısıyla ilgili konuşan Ali Babacan, adayın belirlenmesiyle ilgili olarak “Önce anayasa değişiklik paketini tamamlayacağız, ortak politikalar metnini oluşturacağız ve geçiş sürecinin yol haritasını belirleyeceğiz. Bu bahsettiğim çalışmalar bitmeden aday isimleri konuşulduğunda genelde adayların kimlikleri ve geçmişleri tartışılıyor. Halbuki biz ne yapacağımıza karar verdikten sonra, ülkenin sorunlarını çözmek için neler yapılacağıyla ilgili konuları bitirip ortaya koymadan, adayı tartıştığımızda kimlik ve geçmiş tartışılıyor. Bunlar oluşturulmadan ortak adayı belirlemeyeceğimizi söylemiştik, bu sıralamada devam ediyoruz. Toplumun da adayımızın tartıştığını görüyoruz, vatandaşlarımızın eğilimlerini değerlendireceğiz. Vatandaşların bu konuda tabii ki çok büyük merakı var. Ben bunu da çok sıhhatli buluyorum” dedi.

“Altılı Masa ismim üzerinde mutabık kalırsa en iyi şekilde yönetirim”

“Altılı Masa ismim üzerinde mutabık kalırsa en iyi şekilde yönetirim”

Eğer isminde mutabık kalınırsa aday olabileceğini söyleyen Babacan “Bizim önceliğimiz altı genel başkanın oturduğu masanın içinden bir aday çıkması. Böylece kararlar daha hızlı alınacaktır. Dışarıdan bir ismin adaylığı söz konusu olduğunda, diğer ismin adapte olması zaman alacaktır ama Altılı Masa dışarıdan bir isimde anlaşırsa birkaç haftalık daha sürece ihtiyaç olur” diye konuştu.

'Bu partilerin hepsi masaya eşitler olarak oturdu'

Babacan, Altılı Masa’daki partilerin oy oranlarına göre ağırlığının olup olmadığını yönündeki tartışmalara şöyle cevap verdi:

“Seçimlerden önce hiçbir partinin seçimde yüzde kaç alacağını önden hesap ederek bir çalışma olmaz, öyle bir çalışmayla seçime gidilmez. Eğer öyle bir çalışmayla seçime gidilse o zaman her parti kendi yoluna. Bu partilerin hepsi eşitler olarak Altılı Masa’ya oturmuştur. Buna karşı olanlar varsa hemen söylesin, gereğini yapalım.'

"Ortak aday herkesle görüşmeye açık olmalı"

"Ortak aday herkesle görüşmeye açık olmalı"
İçeriğin Devamı Aşağıda

HDP ile DEVA Partisi’nin ilişkisiyle ilgili HDP’yle açık, şeffaf görüşüyoruz” diyen Babacan, ortak adayın herkesle görüşmeye açık olması gerektiğini söyledi:

'Adayın herkesi buluşturan biri olması gerekiyor. Böyle bir şey olabilir mi? ‘Bizim ortak adayımız falanca partiyle diyaloğa kapalı, öyle bir aday seçeceğiz ki şunlarla asla görüşmesin’. Çok yanlış bir yerden başlamış oluruz.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
67
42
14
6
4
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

6 lı masanın ve hdp nin onayını alacak isimler kılıçdaroğlu ve imamoğludur. onların dışında birinin aday olacağını zannetmiyorum.

Shot

Aç tavuk kendini buğday ambarında sanarmış...

Malum Şahıs

kim aday olursa olsun seçilemez anket ve toplum araştırmaları karadeniz in ücra bir köyüne gitti mi anadolu nun ara mahallerine girdi mi evde militan gibi be... Devamını Gör