Görüş Bildir
Haberler
Aziz Güler'in Fotoğrafını Facebook'ta Paylaşan Psikolog Tutuklandı

Aziz Güler'in Fotoğrafını Facebook'ta Paylaşan Psikolog Tutuklandı

Onedio Medya
27.11.2015 - 09:53

Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nde psikolog olarak görev yapan Mesut Aslan, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken ölen Aziz Güler'in fotoğrafını Facebook'ta profil resmi yapınca ilkin açığa alındı, ardından 'terör örgütü propagandası' suçundan tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gaziantep'te Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde psikolog olarak görev yapan Mesut Aslan, Suriye'de IŞİD'e karşı savaşırken öldürülen Aziz Güler adlı gencin fotoğrafını Facebook'ta profil fotoğrafı yapınca hakkında idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındı.

'Aziz Güler üniversiteden arkadaşımdır'

'Aziz Güler üniversiteden arkadaşımdır'

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, aynı zamanda İHD MYK üyesi olan Aslan, 23 Kasım'da soruşturmayı yürüten müfettişle görüşmek üzere geldiği kurumunda polislerce gözaltına alındı. 27 yaşındaki Aslan, 'terör örgütü propagandası' suçlamasıyla bir gün sonra Gaziantep Başsavcılığı'na çıkarıldı. Aslan ifadesinde, 'Aziz Güler üniversiteden arkadaşımdır. Bu sebeple resmini profil resmi yaptım. Tek bildiğim Suriye'de çatışmada öldüğüdür. Ancak bir örgüt çatısı altında çatıştığını bilmiyorum. Aziz'in resmini kullanarak yazdığım 'eylemciydim' diye başlayan ve 'yıldızlarla' diye biten cümleleri Aziz'in şahsına yazdım. Zira çok sevdiğim bir arkadaşımdır. Yoksa örgütle bağlantılı olduğu için yazmadım' dedi.

Aslan aynı gün çıkarıldığı Gaziantep 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye'nin kuzeyindeki Rojava'da IŞİD'le savaşırken hayatını kaybeden Aziz Güler'in cenazesi 2 ay sınırda bekletildi.  Başbakanlığın izniyle 19 Kasım Perşembe günü Türkiye'ye geçişine izin verildi ve Güler'in cenazesi önce Şanlıurfa'ya, oradan da İstanbul'a getirildi. Aziz Güler'in cenazesi 22 Kasım'da Gazi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda