Görüş Bildir
Haberler
TV
Aytül Yükselici Yazio: Hoşgeldin Exxen, Hoşgeldin Gain

etiket Aytül Yükselici Yazio: Hoşgeldin Exxen, Hoşgeldin Gain

Aytül Yükselici
05.01.2021 - 10:34 Son Güncelleme: 05.01.2021 - 13:24

Exxen

Yeni yılla birlikte hayatımıza giren iki yeni digital platforma yılbaşının ertesi günü ben de hemen girdim. Hepinizin bildiği gibi Exxen’e yoğunluktan 1 Ocak’ta giremedik. Sabırla ertesi günü bekleyip üye oldum. Öncelikle belirtmek isterim ki Exxen’in ara yüzlerini grafiğini renklerini geçişlerini her şeyini çok beğendim. Valla Amerikalar yapınca oluyor da biz yapınca neden olmasın? Fazlası var eksiği yok. Gayet başarılı.  

İçerik konusuna gelecek olursak. Açıkçası üye olduğum da içeriğin bu kadar başarılı olduğunu tahmin etmemiştim. İçinde yaklaşık on saatlik bir süre geçirmiş olabilirim. Dizileri, programları içindeki her şeye baktım hemen hemen... Şimdiden müdavimi olduğum ve heyecanla devamını beklediğim üç yeni dizim oldu. İçerik konusunda sosyal medyadan takip ettiğimde bu kadar başarılı ve beni etkileyecek bir içerikle karşılayacağımı bilmiyordum. Bu yüzden Exxen’in başarısız olduğu tek bir konu varsa o da belki Sihirli Annem dışındaki içeriklerin yeterince reklamını yapmaması olmuş diyebiliriz. 

Şu kadarmış bu kadarmış eleştirilerine gelecek olursak para verip üye olmuş biri olarak diyebilirim ki Exxen aldığı parayı sonuna kadar hak ediyor. Her şeyin bir bedeli var. Ayrıca Türk digital platformlarının desteklenmesinin ve bu konuda son derece başarılı olabileceğimizi düşünüyorum. Netflix’e, Amazon Prime’a para veriyoruz da Exxen’e neden vermeyelim. Ayrıca Exxen kullanım açısından ve grafikleriyle Amzon Prime’dan çok daha iyi bir iş çıkarmış eklemeden geçemeyeceğim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Vahşi Şeyler

Vahşi Şeyler

Hiç vakit kaybetmeden Exxen’e üye olur olmaz izlemeniz gereken bir dizi tavsiyesi yazıyorum size: 'Vahşi Şeyler'…  

Başrolünde Nurgül Yeşilçay ve Selim Bayraktar var. Aslında bildiğiniz üzere benim sevmediğim hayatımızın en büyük klişesi dediğim, ama dizilerde hayatımızın tam merkezine oturan aldatma hikayesi. Ama ben bu sefer bu hikayeyi neden sevdim. Çünkü dizi tam bir çerez kıvamında ve günümüzü yakalamış durumda. Son zamanlarda eminim siz de dizileri izlerken yaşadığımız pandeminden dolayı dizilerde yakın temasları ay nasıl çekiyorlar bak corona var falan diye içsel tepkiler veriyorsunuz. İşte bu diziyi izlerken vermeyeceksiniz eminim. Dizinin iki bölümünü birden yayınlamışlar ama hemen heveslenmeyin bölümler 14 ve 17 dakika sadece o yüzden tadı damağınızda kalıyor. 

Nurgül Yeşilçay ve Selim Bayraktar’ı karı koca yapmak da çok iyi bir fikir olmuş. Kaçırmayın izleyin derim. Bu vesile ile de Exxen’e hayatımıza yeniden hoş geldin derim. Bu gurur hepimizin... Yolları açık olsun.

Gain

2020’de güzel bir şey olmadı demeyelim diye yılın son günü hayatımıza Gain girdi. Gain yüklemesi kolay kullanması hızlı bir uygulama. İçerik olarak oldukça zengin bir yelpazeye sahip... Kısa filmler, canlı yayınlar, diziler, belgeseller... Var da var. Ne yok ki gibi bir uygulama yapmışlar. Gerçekten öyle hızlı çalışıyor ki videolar arka arkaya açıldıkça zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz. Hangi başlığın içine girsem onun içinde kayboldum.  

Uygulama yolculuk yaparken ya da bir yerde beklerken zaman geçirmek için tasarlanmış. Bunun için keşke önceden indirme özelliği eklenseydi. İstanbul trafiği söz konusu olunca üst üste izlenen kısa içeriklere internet dayandırmak biraz zor. Gain de uzun ve keyifli bir vakit geçirince inanın bütün samimiyetimle söylüyorum indirilen app keşke paralı olsaydı dedim içimden. Çünkü bu kadar içeriği bedava izlemek bu kadar düşünülmüş bir platformun devamlılığı için yeterli olabilecek finansal parayı reklamla karşılayabilecekler mi sorusunu getirdi aklıma? Umarım beklediğinden fazlasını bulur ve bize daha nice güzel içerikler üretmeye devam eder.

Mücbir Yılbaşı

Mücbir Yılbaşı

Yılbaşı gecesi hem meraktan hem de heyecanla tabi ki “Mücbir Yılbaşı”nı izledim.  

Ama tahmin ettiğim gibi eski keyif veren halinden eser yoktu. Uzun süre izlemeye zor dayandım. Ama haksızlık yapmamak için her çıktığımda yeniden girip ne oluyor belki düzelmiştir diye yeniden girip izlemeye devam ettim. Ama yok bir türlü olmadı. Bazen bazı şeyleri en doğal haliyle olduğu gibi bırakmak bence en güzelidir. 

Hemen herkes Instagram'dan canlı yayın yapabilir. Ama iş stüdyo programına gelip elinize bir el kartı verilince işin hiç de kolay olmayacağını anlarsınız. Taklitler, gelen sanatçılar, şarkılar falan, düşünce de bence her şey müthiş planlanmış. Ama gel gör ki çekilirken öyle olmamış. Gerçekten 1991 yılına girmeselerdi ben derdim ki bu ne böyle 1990 yılında mıyız? Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki Mücbir Sebepler son üç-beş bölümdür de kırk beş dakika ürün yerleştirme ve ürünü konuşma, geri kalan 15 dakika da kaliteli sohbetti. Sanırım bu çok ince bir çizgi. 

Yeniden yılbaşı gecesine dönecek olursak o gece acaba ben mi haksızlık yapıyorum diye Mücbir Sebepler funı iki yakın arkadaşıma Burçin ve Eda’ya o gece telefon açıp yayını sordum. Çünkü ikisi de yılbaşı “Mücbir Sebepler” yayını kendi sahiplerinden çok reklam yaptılar. İkisinden de şöyle bir cevap aldım. Yayın çok sönük. Peki neden? Biz aslında insanların altta yazdıklarını okuyorduk. O an işin boyutu değişti tabi, birçok kişi sevdiği ünlülerin orda birbiriyle yazışmasını okuyor. Kendileri de bir şey yazıyor. Oradaki interaktiflikte yayın akıp gidiyordu. Bunun devamı için sanırım biraz “Mücbir Sebepler”e izin vermek ve bir sonraki yayınlarını görmek lazım.

10 Bin Adım

10 Bin Adım

1 Ocak sabahı 2020’den 21’e girmiş ama içimde sıfır ümitle uyanmışım. Kahve içerken “10 Bin Adım”ı izlemeye başladım. “10 Bin Adım” Gain’in kısa dizisi. İki bölüm yayınlanmış. Bölümler 11 dakika. İki eski sevgili kilo vermek ve sağlıklı olmak için beraber 10 bin adım atmaya başlıyor. Senaryosunu başrolde de oynayan Devin Özgür Çınar yazmış. Kendisine bir de Engin Günaydın eşlik edince ortaya tadından yenmez bir şey çıkmış. Sabah sabah izleyince bir keyfim yerine geldi, yüzümü gülümsetti ki size anlatamam. 

Öyle doğal, öyle güzel çekilmiş ki. Kendimi sokağa çıkıp atsam yanımdan geçecekler hissine kapıldım.  Sanırım bana 1 Ocak günü 30 bölüm verseydiniz hızımı alamayıp, üst üste izlerdim. Mini dizinin olaylara kadın ve erkek bakış açılarını çok iyi yakalamış olması, hepimizin içimizden geçeni söyleyen birileri varmış hissine kapılmanıza neden olacak. Kısa da olsa sanaryo, mekan, vakit açısından yetiştirilmesinin çok zor olduğunun farkındayım ama keşke Gain bize bu güzel işi her gün sabah bir bölüm yayınlasa eminim insanları 10 bin adım atmaya teşvik eder. Hatta belki eski sevgililer birbirini aramasına vesile olur belli mi olur... 

Gerçekten uzun zamandır izleyip yapanlar adına gurur duyduğum işlerden biri oldu “10 Bin Adım”… Yazanın, çekenin, oynayanın, herkesin ellerine sağlık...

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
43
9
7
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

exxen reklam için iyi para ödemiş. Ama para öderken bedava üyelik vermemiş. Bütçe ve içerik olarak her türlü kesime hitabeden Netflix ve amazon prime ile kar... Devamını Gör

Söyledim gitti

Belgesel denilince hemen GAIN indirip bakmıştım. Bir kaç tane 4-5 dakikalık videodan başka bir şey bulamadım. Ben mi kullanamadım acaba?

Söyledim gitti

Exxen'in amacı zaten Netflix ile yarışmak olmamalı. Türk yapımları ile, bize hitap eden programlar ile ayda 10-20 lira verilir dedirtmeli. Ama keşke ayda 10T... Devamını Gör