Görüş Bildir
Haberler
TV
Aytül Yükselici Yazio: Hem Ayıplayıp Hem İzliyoruz: Esra Erol

etiket Aytül Yükselici Yazio: Hem Ayıplayıp Hem İzliyoruz: Esra Erol

Aytül Yükselici
09.04.2021 - 16:47

Acaba neden bu kadar çok izleniyor diye birkaç ay önce Esra Erol’un ATV’deki programını kaydedip izlemeye başladım. “İnsanlar bu programı neden bu kadar çok izliyor? ”un cevabını bulamadan bağımlı oldum. Resmen programı izlemeden

uyuyamıyorum. Şimdi de soruma yeni bir soru eklendi, ben neden sürekli bu programı izliyorum? İş öyle yerlere geldi ki sanırım bu programlar için sosyoloji falan okuyup daha da derinlere inmem gerektiğimi düşündürdü bana.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Programdan öğrendiğim iki temel bilgi var. Birincisi herkes birbirini aldatıyor, ikincisi herkes evden kaçıyor.

Programdan öğrendiğim iki temel bilgi var. Birincisi herkes birbirini aldatıyor, ikincisi herkes evden kaçıyor.

Bu arada hemen yazının başında belirtme gereği duyuyorum ki bence izlediklerimizde kesinlikle kurgu yok. Muhteşem bir ekiple harika işler çıkarıyor Esra Hanım. Ama bunlar kafamda başka soruları doğuruyor. Biz ne zaman bu kadar dejenere olduk. Bir de acaba evlendirme programları daha iyi miydi diye düşünürken bu programları eleştirenlere bir şey söylemek isterim. Bunlar televizyonda ister olsun ister olmasın sonuçta yaşanıyor ve birebir gerçek.

Programla ilgili başka bir durum da var. İnsanlar mahkeme salonuna gitmek yerine Esra Erol stüdyosuna koşuyor. Ve Esra Hanım’a en çok söylenen şeyleri sıralıyorum: “Beni boşayın Esra Hanım, çocuklarıma DNA testi yapılsın, karımı bulun, kızımı bulun, benim paralarımı geri alın.” Her gün daha ne kadar şaşırabilirim derken Esra Hanım’da isteklerin sonu kesilmiyor.

Evlenme vaadi ile tüm parasıyla altın alan amca, evlendiği kişinin aslında 9 kişiyle imam nikahlı olduğunu öğreniyor. Kızı kaçanlar genelde evdeki sorunlardan değil kızının zorla baskı altında tutulduğunu iddia ediyor. Ekip o kadar iyi araştırma yapıyor ki kendisi için başvuran bir hanımefendi hakkında 16 yıl önce ilk eşini öldürdüğü iddia edildi. Genelde insanların buraya koşa koşa gelmesinin altında birbirlerini rezil etmek durumu yatıyor. Bunu kendi ağızlarıyla söylüyorlar.

“Seni rezil edeceğim.” Herkes birbirine bunu söylüyor. Bir yandan bu olaylar için televizyona çıkmayı rezillik olarak görüp gene de oraya çıkmak için yarışıyorlar.

“Seni rezil edeceğim.” Herkes birbirine bunu söylüyor. Bir yandan bu olaylar için televizyona çıkmayı rezillik olarak görüp gene de oraya çıkmak için yarışıyorlar.

Bu yazıyı yazarken televizyonda Esra Erol açık… Konu şu: Eşi kendini terk edip başka bir adama kaçmış. Adam karısının kaçtığı adamı bulup aramış ve karısının kaçarken yanına aldığı robot süpürgeyi geri getirmesini söylemiş.

Arkasından iyi niyetli Muammer çıkıyor. Karısı kendisiyle evliyken başka adama kaçıp çocuk yapmış ama Muammer diyor ki bana geri dön. Bütün bu olanları aklım almıyor. Her ne kadar aklı selim insanlar olsa da çoğu kişinin psikolojik rahatsızlıkları olduğunu düşünüyorum. Eminim programın arka tarafında bir danışmanları vardır. Ama keşke canlı yayında da devamlı bir psikiyatrist bulunsa ve mesela bize sürekli bayılan kızın hocaya değil doktora gitmesi gerektiğini ve ne gibi bir rahatsızlık yaşadığını anlatsa.

Günün sonunda ben de gözümü kulağımı Esra Hanım’dan alamıyorum. Bütçesinin dört katı beş katı çekilen dizileri sollayıp geçmesinin sebebini de kendimden anlıyorum. Bir çeşit bağımlılık yaratıyor. Netflix dizilerinden bile sıkılırsınız Esra Erol’dan sıkılmazsınız. Yaşasın Esra Erol… 

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın