Görüş Bildir
Haberler
Aysu Melis Bağlan Yazio: Merhaba Belhanda! Kanalımıza Hoşgeldin!

etiket Aysu Melis Bağlan Yazio: Merhaba Belhanda! Kanalımıza Hoşgeldin!

Aysu Melis Bağlan
10.03.2021 - 17:26 Son Güncelleme: 10.03.2021 - 18:24

Türkiye'de spor yönetimlerini nasıl bilirsiniz? İlk, TFF'den biliriz ki; TFF'nin saygınlığını zedelemek, futbolun değerini düşürmek, TFF yöneticilerini rencide etmek; her durum ve koşulun üstünde tutulur. -mak, -mek, -mak, -mek...

Derhal, tek taraflı ve haklı sebeple fesih!

Galatasaray Spor Kulübü, Belhanda'nın açıklamaları üzerine hukuk yaratmaya çalışmış. 'Hakarete varan ifadeler' tanımını kullanmış. Hakaret mi değil mi? Tam olarak hangi sözle, hangi kelimelerle hakarete varılıyor? Keşke biraz daha açıklık olsaymış.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakareti nasıl bilirsiniz peki?

Hakareti nasıl bilirsiniz peki?

Efendim, Türk Ceza Kanunu'ndan biliriz.  Bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat etmeyi anlarız veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldırılmasını anlarız; yapılan eylemlerden.

Kulüp tüzüğüne dayanılarak para cezaları verilmesine daha çok alışığız, değil mi?

Elbette birçok güzel şey gibi sözleşmeler de bitebilir. Ancak Galatasaray Spor Kulübü yönetimine bir kötü haber verecek olursak; Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'na göre Kulübün Fesih Hakkı kapsamında 'eleştiri' değerlendirilmemiş.

Eleştiri mi? O ne ki?

Kulüplerin de bu tam iki taraflı sözleşmede yükümlülükleri var.

Parayı verenin düdüğü çalması ekolünün aksine; antrenman koşullarını sağlıklı şekilde oluşturmak, maaşları ödemek, sözleşmeden kaynaklanan edimleri ifa etmek ve sporcu sağlığını korumak pek tabii ki kulüplerin ödevleri/görevleri arasında.

Sağlıksız bir durumu tespit etmek, hakaret midir?

Hakarete varır mı?

Eleştiri: Bir insanı, bir eseri, bir konuyu doğru ve yanlış yanlarını bulup göstermek amacıyla inceleme işi, tenkit. Türk Dil Kurumu'ndan destek aldığım bu satırlarda, kelimenin tam anlamıyla hakarete rastlamadım. Demek ki varmıyor!

FIFA orada mısın?

FIFA orada mısın?

Galatasaray Spor Kulübü, daha önce de müteaddit kereler yönetmeliklere aykırılıktan bahsetmiş.

Tüm bu durumlar, yazılı halde mi tutanakla sabit mi?

Sözleşmede yabancılık unsuru olduğundan sıradaki durak; FIFA.

İşbu ilişki çekilir mi çekilmez mi; dosya FIFA'ya intikal ettiğinde göreceğiz.

Cezalardan, haklılık ve haksızlık aşkımızdan ziyade; eleştiriden korkmanın ve buna tahammül edemiyor oluşumuzun fotoğrafını çekiyorum. Gülümseyin!

Twitter

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
9
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?