Görüş Bildir
Haberler
Aynı Günü ya da Olayı Tekrar Eden Birbirinden Başarılı 17 Film

Aynı Günü ya da Olayı Tekrar Eden Birbirinden Başarılı 17 Film

ucangacan
24.10.2018 - 09:31

Çoğu zaman çoğu şeyler yolunda gitmez. İşleri yoluna koymak için bir şansınız olsaydı ? Hatta birden fazla şansınız olsaydı nasıl olurdu ? Olasılıkları merak edenlerdenseniz bu içerik tam size göre. 

İyi seyirler.

Film özetleri sinemalar.com sitesinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1- The Truman Show (1998)

1- The Truman Show (1998)

Bilim Kurgu, Dram, Komedi

103 Dakika

Truman çok güzel bir adada yaşamaktadır... Fakat bu ada, Truman dışında her şeyin sahte olduğu bir ortamdır ve doğduğu günden itibaren devamlı olarak seyirciler tarafından izlenmiştir. Truman, bunun hiç farkında olmaz,  ta ki öldüğünü sandığı babasını görene dek.

2- Groundhog Day (1993) Bugün Aslında Dündü

2- Groundhog Day (1993) Bugün Aslında Dündü

Dram,  Fantastik,  Komedi

101 Dakika

Bir hava durumu spikeri olan Phil Connors, yapımcısı ve sevimli kameramanı ile birlikte Pennsylvania'daki Punxsutawney kasabasına geleneksel Groundhog Day şenliklerini görüntülemek için gönderilir. O gün, belki de Phil'in hayatının en kötü günüdür, ama bundan beteri de vardır: Phil'in karabasanı, her gün tekrarlanır. Artık her gün, onun için Groundhog Day yeniden yaşanmaktadır. Phil, o gün olacak her şeyi bildiği için bunun avantajlarını kullanmayı zamanla öğrenir. Ama, hayatının kadının kalbini kazanması için daha yapması gereken çok şey vardır.

3- Edge of Tomorrow (2014) Yarının Sınırında

3- Edge of Tomorrow (2014) Yarının Sınırında

Bilim Kurgu,  Aksiyon

113 Dakika

Uzaylıların dünyaya saldırması üzerine dünyadaki ordular birleşir ve uzaylılara karşı savaşmaya başlar. Bill Cage, hiç savaşmamış tecrübesiz bir kumandandır ve kendisine intihar görevi verilir. Daha ilk hamlede öldürülen Cage, dirilip tekrar dünyaya gelir ve kendisini sürekli ölüp dirildiği bir zaman döngüsünün içinde bulur. Bu sayede sürekli aynı gün içerisinde dirilip geri dönerek her seferinde daha güçlü bir şekilde mücadele edecektir.

4- The Butterfly Effect (2004) Kelebek Etkisi

4- The Butterfly Effect (2004) Kelebek Etkisi

Bilim Kurgu,  Fantastik,  Gerilim, Gizem

113 Dakika

Çocukluğundan gelen korkunç hatıralarıyla mücadele etmek zorunda kalan genç bir adam zaman içinde geçmişe yolculuk yapabildiğini ve olayları değiştirebildiğini keşfeder. Ne var ki her değişiklik hem kendi hayatını hem de çevresindeki insanların hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Üstelik de çoğu zaman beklenenin tam aksine!

5- Stranger Than Fiction (2006) Lütfen Beni Öldürme

5- Stranger Than Fiction (2006) Lütfen Beni Öldürme

Dram,  Fantastik,  Komedi

113 Dakika

On yıl süren zahmetli bir çalışmadan sonra, romancı Karen Eiffel, en iyi kitabını tamamlamak üzeredir. Önündeki tek sorun, ana karakteri Harold Crick’i nasıl öldüreceğini bulmaktır. Yazar, Harold Crick’in gerçekte yaşadığını ve sözcükleri yazdığı anda olayları yaşadığını bilmemektedir. Şaşkına dönen Harold, yazarın aklındakileri duyup romanın (ve kendi) sonunu değiştirmesi gerektiğini anlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6- Source Code (2011) Yaşam Şifresi

6- Source Code (2011) Yaşam Şifresi

Bilim Kurgu,  Gerilim,  Gizem

93 Dakika

Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) uyandığında kendini bir banliyö treninde, başkasının bedeninde bulur ve 8 dakika sonra tren infilak eder. Gözlerini açtığında yeniden kendi bedenindedir. Bunu sağlayan, hükumetin geliştirdiği  'yaşam şifresi' isimli bir programdır. Bu program bir başka kişinin kimliğine geçip, onun hayatının son sekiz dakikasını yaşayabilmeyi sağlamaktadır. Stevens'ın görevi bombacıyı bulmak ve onun yapacağı ikinci eylemi engellemektir. Bunun için son 8 dakikayı defalarca yaşar ve her seferinde elde ettiği ipuçları ile olayı çözmeye çalışır.

7- Predestination (2014) Zamanın Ötesinde

7- Predestination (2014) Zamanın Ötesinde

Bilim Kurgu,  Aksiyon,  Gerilim

97 Dakika

Sıkı bir bilim kurgu filmi olan Predestination, zamanda seyahat edip olmuş ya da olası olayların önüne geçmeye veya suçluları yakalamaya çalışan bir zamansal ajanın hikayesini konu eder. Gizli bir servise bağlı çalışan ajanın son görevi ise; 1975 yılında New York'ta yaptığı bir patlamada 11.000 insanın ölümünden sorumlu olan Fiyasko Bombacısı adlı kişiyi bulup bu patlamanın hiç yaşanmamış olmasını sağlamaktır... Görevi için 1970 yılına New York'ta bir barda, barmen olarak çalışmaya başlayan ajan orada “Evlenmemiş Anne” rumuzlu John isimli bir köşe yazarıyla tanışır. Küçük bir bar sohbetiyle başlayan ikilinin sohbeti, gecenin ilerleyen saatlerinde daha da derinleşir...

8- Looper (2012) Tetikçiler

8- Looper (2012) Tetikçiler

Bilim Kurgu,  Aksiyon,  Suç

119 Dakika

Tetikçiler, zamanda yolculuğun mümkün olduğu 2077 yılında geçiyor. Yasa dışı ilan edilen bu zamanda yolculuğu yalnızca mafya kullanmakta ve ortadan kaldırmak istediklerini geçmişe yollayarak tetikçiler tarafından öldürülmelerini sağlamaktadır. Gelecekten gelen kurbanları öldüren uzman tetikçilerin en iyilerinden biri Joe'dur. Ne var ki, Joe'nun yeni kurbanı, 30 yıl sonradan gelen kendisidir. Hedefini öldüremeyen Joe, bu işi çözmelidir, yoksa kendisi de öldürülecektir.

9- If Only (2004)

9- If Only (2004)

Dram ,  Fantastik ,  Komedi

92 Dakika

Ian çalışan bir adamdır. Samantha ise keman çalan bir müzisyendir. Ian Samantha'yı seviyordu fakat çoğu şeyi görmezden geliyor ve önemli ayrıntıları unutuyordu. Samantha'nın 3 senedir hazırlandığı konseri unuttuğu gibi...Ama o gün olan bir şey, her şeyi görmesine ve hatasını anlamasına neden oldu...

10- Deja Vu (2006)

10- Deja Vu (2006)

Bilim Kurgu, Gerilim

126 Dakika

Kısaca Deja Vu olarak bilinen olayın rahatsız edici gizemini herkes bir şekilde deneyimlemiştir. Birisiyle yeni tanıştığınızda sanki onu yıllardır tanıyormuş gibi bir hisse kapılırsınız. Veya herhangi bir yere ilk defa gittiğiniz halde sanki orada daha önce bulunmuş gibi hissedersiniz. Kısacası Deja Vu adı verilen duyguyu bilmeyen yoktur denilebilir. Peki, ya bu tuhaf ve tüyler ürpertici duygu aslında geçmişten gönderilen bir uyarıysa… Veya bilinmeyen geleceğe dair ipuçlarını barındırıyorsa...

İçeriğin Devamı Aşağıda

11- Oblivion (2013)

11- Oblivion (2013)

Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

124 Dakika

Askeri bir yönetimin eseri olan bir grup, güvendikleri ve askeri konuda deneyimli olan Jack isimli bir askeri, bir zamanlar insanların yaşadığı “Dünya” isimli gezegene keşif için yollarlar. İnsanların yok olmasından önce bu “Dünya” gezegeninde nasıl yaşadıklarını tespit için gönderilen Jack’in karşına hiç beklemediği sürprizler çıkacaktır.

12- 12.01 (1993)

12- 12.01 (1993)

Bilim Kurgu, Komedi, Romantik

92 Dakika

Groundhog Day filminin ilham kaynağı olma olasılığı olan ama kendisi Groundhog Day filminden esinlenmeyen filmdir. Çünkü her iki film de 1993 tarihli olmakla birlikte 12:01 1990 tarihli kısa film 12:01 PM'den yola çıkılarak yapılmış bir TV filmidir. Senaristleri aynıdır (bkz: Richard Lupoff), (bkz: Jonathan Heap).

13- ARQ (2016)

13- ARQ (2016)

Bilim Kurgu, Gerilim

88 Dakika

Bir laboratuvar, insanlığı kurtaracak yeni bir tür enerji kaynağı üzerinde çalışmaktadır. Renton ve Hannah çifti uyandıklarında kendilerini bu laboratuvarda bulur. İçeriye bir anda dalan maskeli görevliler kafalarını iyice karıştırır çünkü olanları hatırlamamaktadırlar. Ama Renton, her uyandığında aynı olayların tekrar ettiğini keşfeder ve bu laboratuvarın amacını, buraya nasıl geldiklerini bulmaya çalışır.

14- Before I Fall (2017) Ben Ölmeden Önce

14- Before I Fall (2017) Ben Ölmeden Önce

Dram, Gizem

99 Dakika

Lise son sınıfta okuyan Samantha Kingston (Zoey Deutch), bir genç kızın isteyebileceği her şeye sahiptir. Sevdiği bir erkek arkadaşı, iyi arkadaşları vardır, önünde güzel bir gelecek uzanmaktadır. Ancak bir parti çıkışında yaşadığı olay her şeyi değiştirir. O gecenin ardından o son günü tekrar tekrar yaşamaya başlar. Bu döngüden kurtulabilmek için hem kendisini, hem de yakınındakileri saran gizemleri çözmesi gerekecektir.

15- Next (2007)

15- Next (2007)

Bilim Kurgu, Aksiyon, Gerilim

96 Dakika

Cris’in özel yeteneği birkaç dakika sonra olacakları görebilmesidir. Onun bu gücünü kullanmak isteyen hükumetten kaçmak için, Vegas’ta takma bir adla hayatına sihirbazlık yaparak devam etmektedir. Bu özel yeteneği ona kumar masalarında da yardımcı olur. Anti - terör ajanı Callie, Cris’in bu özelliğini kullanmak ister. Tabi terörist grup da aynı nedenlerden Cris’i öldürmek istemektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16- Premonition (2007) Sıradışı

16- Premonition (2007) Sıradışı

Dram, Fantastik, Gizem

96 Dakika

Linda çok güzel bir evde iki çocuğu ve onu seven kocasıyla yaşamaktadır. Mükemmel hayatı, bir gün kocasının trafik kazasında öldüğü haberiyle sarsılır. Ertesi sabah uyanıp kocasını yanında sağlıklı bir şekilde bulduğunda, yaşadıklarının bir rüya olduğunu düşünür. Kısa bir süre sonra aslında gördüklerinin rüya olmadığını anlar. Ailesini kurtarmak için zamana ve kadere karşı gözü dönmüş bir halde yarışır.

17- Premature (2014) Lise Macerası

17- Premature (2014) Lise Macerası

Komedi

93 Dakika

Premature filminin konusu, bekaretini doğru yoldan kaybedene kadar tekrar tekrar kaybetmek zorunda kalan bir lise öğrencisinin hikayesini izliyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
84
23
16
13
9
9
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?