Görüş Bildir
Haberler
AYM: Vicdanımızı İpotek Altına Almaya Yönelik Yayınları Kınıyoruz

AYM: Vicdanımızı İpotek Altına Almaya Yönelik Yayınları Kınıyoruz

Onedio Medya
29.02.2016 - 23:29

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan, Can Dündar ve Erdem Gül'ün başvurusuyla ilgili olarak müzakereler sırasında mahkeme başkanı ve bir üyesi arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğa ilişkin açıklama yapıldı. 'Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan, bugün bazı medya organlarında Can Dündar ve Erdem Gül'ün hak ihlâli gerekçesiyle mahkemeye yaptığı bireysel başvuruyla ilgili olarak, müzakereler sırasında mahkeme başkanı ve bir üyesi arasında geçtiği iddia edilen bir diyaloğa ilişkin yapılan habere yönelik açıklama yapıldı. 

Açıklamada, 'Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz' denildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

'28-29 Şubat 2016 tarihlerinde bazı basın ve yayın organlarında Mahkememiz Genel Kurulunun karara bağladığı bir bireysel başvuruyla ilgili olarak anılan başvurunun müzakereleri yapılırken Mahkememiz Başkanı ile bir Üyesi arasında görüşmenin ertelenmesi konusunda bir diyalog geçtiği iddia edilmiştir. Bu iddia tamamıyla gerçek dışıdır. Mahkememizin vicdanını ipotek altına almaya yönelik bu yayınları kınıyoruz.'

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Gazetenin internet sitesinde yer alan haber

Sabah gazetesi, ‘AYM Başkanı o akademi kökenli çıktı’ başlıklı bir haber yayınlamıştı.

Gazetenin haberinde; “AYM Başkanı Zühtü Arslan’ın paralel yapıyla mücadele kapsamında kapısına kilit vurulan Polis Akademisi bünyesindeki Güvenlik Bilimleri Akademisi’nde uzun yıllar ders verdiği ortaya çıktı. Arslan, 3 yıl da Polis Akademisi Başkanlığı yaptı. Zühtü Arslan’ın başkanlık yaptığı dönemde Anayasa Mahkemesi dershaneler yasa tasarısına ilişkin iptal kararı da vermişti. Bu karar paralel yapı taraftarlarınca sevinçle karşılanmıştı” şeklinde ifadeler kullanıldı.

Haberde Dündar ve Gül’le ilgili kararın alındığı Genel Kurul’daki görüşmeyle ilgili ise; “Başkan Zühtü Arslan’ın da aralarında bulunduğu 12 üye Can Dündar’ın hak ihlaline maruz kaldığını iddia etti. Mahkeme gerekçesini yazmadan kararını kamuoyuna açıkladı. TBMM ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın atadığı üye ise yargılamanın devam ettiği, sonucun beklenmesi gerektiğinde görüş bildirip karşı oy kullandı. Bir üyenin, ‘Mahkeme devam ediyor, erteleyelim’ teklifine Başkan Arslan’ın ‘Bugün bitireceğiz’ diye cevap verdiği iddia edildi” şeklinde detaylara yer verildi.

DHA & ZETE

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
74
18
13
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barış Buzluk

adam sms atar gibi yorum yazmış :/ (bknz.:Seyithan Nergis)