Görüş Bildir
Haberler
Aykut Erdoğdu Kimdir, Kaç Yaşındadır? Aykut Erdoğdu'nun Siyasi Kariyeri

Aykut Erdoğdu Kimdir, Kaç Yaşındadır? Aykut Erdoğdu'nun Siyasi Kariyeri

Nur YILMAZ
26.06.2022 - 11:34

Türk maliyeci, siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Aykut Erdoğdu, 28 Ağustos 1972'de Sarıkamış, Kars'ta dünyaya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aykut Erdoğdu Kimdir?

Aykut Erdoğdu

Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili olarak ilk defa 2011 senesinde meclise girmiştir.

Aykut Erdoğdu, 1993 senesinde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde lisans derecesini tamamladı. Carnegie Mellon Üniversitesi'nde 'Kamu Politikaları ve Yönetimi' alanında yüksek lisans yaptı. Hazine Müsteşarlığı'nda 1995'de stajyer olarak görev yaptı.

Aykut Erdoğdu

Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) katılmasının ardından ilk defa 2011 Türkiye genel seçimlerinde CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili olarak göreve başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu üyeliği ve Komisyon’da partisinin Grup sözcülüğüne de bu dönemde devam ettirdi. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası oluşturulan CHP Kriz Masası’nın Başkanlığı’nda görevlendirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
9
6
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gölge etme ,istifa et. Temiz toplum,temiz siyaset. Kim olursa olsun kirlenmeye HAYIR.Kirlenmek OMO reklamı gibi değil.Ahlaki kirlilik tüm toplumu ve toprakla... Devamını Gör