Görüş Bildir
Haberler
Ayakta Uyumaya Son! Sürekli Yorgun ve Uykulu Hissetmenin Önüne Geçmek İçin 7 Yöntem

Ayakta Uyumaya Son! Sürekli Yorgun ve Uykulu Hissetmenin Önüne Geçmek İçin 7 Yöntem

Effy
25.06.2022 - 10:05

Hem bir sürü şeyi aynı anda yapmak isteyip hem de kendinizde bir tanesini bile yapacak enerjiyi bulamadığınız oluyor mu? Sizlerin sesini duyuyoruz ve bunun önüne geçmenize yardımcı olacak önerileri listeliyoruz! 💙

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Günlerinizi takip edin.

1. Günlerinizi takip edin.

Bazen önümüze gelen her şeyi elden çıkarmak adına bir anda halletmeye çalışıyoruz. Sonraya bırakabileceğimiz işleri de yaptığımız için şimdi halledilmesi gerekenlere enerjimiz kalmıyor...

Günlerinizi takip edin; gerekirse her saat ne yapacağınızı planlayın ve arada kendinize dinlenme vakti bırakmayı da unutmayın. Çok çalışmak hem mental hem fiziksel sağlığınıza ciddi anlamda zarar verebilir.

2. Sosyal medyaya ara verin.

2. Sosyal medyaya ara verin.

Sürekli olarak değişen gündemi takip etmekten daha enerji emici bir şey yok... Enflasyondan benzin fiyatlarına derken her gün artan ve düşen sayıları izlemek insanı mental ve fiziksel anlamda yorabiliyor.

TikTok ve Reel videoları arasında kaybolup niçin hayatınızın bu kadar harika olmadığını düşünmekte zararlarına dahil. Bu sebeple sosyal medyaya biraz ara vermek sizler için en doğru karar olacak!

3. Uyku düzenine dikkat!

3. Uyku düzenine dikkat!

Yorgunluk ve uykunun ilişkisini bu yaşınıza kadar çoktan çözmüş olmalısınız! 🤓

Genç yaşlarınızda uykuyu ihmal edip tüm gün partilediğiniz zamanların geride kaldığını kabullenip, vücudunuza ihtiyaç duyduğu uykuyu verme vaktinin geldiğini anlamalısınız. 2 hafta boyunca her gece en az 6 - 8 saat uyuduğunuzdan emin olun: Değişimin farkına çok çabuk varacaksınız!

4. Daha az ama daha sağlıklı beslenin!

4. Daha az ama daha sağlıklı beslenin!

Yemeğin enerji kaynağı olduğunu unutmayın! Her besin değerinden gerektiği kadar tüketmeyi ihmal etmeyin. Aynı şekilde fazla yemenin sizlere daha şişkin ve yorgun hissettireceğini aklınızdan çıkarmayın. 

Daha iyi beslenmek, gün içerisinde daha dinç ve zinde hissetmenizi ve tokluk süresinin daha uzun süre olmasını sağlayacak.

5. Hormon değerlerinizi bir kontrol ettirin.

5. Hormon değerlerinizi bir kontrol ettirin.

Metabolizma ve enerjimizi düzenleyen hormonlar var. Ancak maalesef bu hormonlar, kirlilik, hastalık, stres ve kötü beslenme gibi faktörler yüzünden düzensiz hale gelebiliyor.

Enerjinizi etkileyen bir endokrin sorunu olabilir. Bu yüzden doktorunuza danışmakta fayda var.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Enerji içecekleri içmeyin.

6. Enerji içecekleri içmeyin.

Bu içecekler en fazla 60 dakika boyunca sizlere enerjik hissettirse de, ardından daha önce hiç olmadığınız kadar uyuşuk hissedersiniz.

Ayrıca enerji içeceklerini tükettiğiniz saate göre uykunuz da bundan olumsuz etkilenebilir. Daha iyi bir alternatif bulamıyorsanız, yeşil çay içmeyi deneyin!

7. Harekete geçin!

7. Harekete geçin!

Bazen gün içerisinde çok yorgun hissediyoruz çünkü yeterince hareket etmiyoruz. Fakat hareket ettikçe daha iyi hissedersiniz! 

Yaşam tarzınız hareket etmemeyi benimsemiş olabilir ama değişim için geç değil! Gün boyu oturmak da sigara içmek kadar tehlikeli. Bu yüzden günde en az 10 bin adımı tamamlayacak kadar yürüdüğünüzden ve aktif bir gün geçirdiğinizden emin olun.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın