Görüş Bildir
Haberler
Avusturya'da Yaşayan Türk Asıllı Çocuğa IŞİD Gözaltısı

Avusturya'da Yaşayan Türk Asıllı Çocuğa IŞİD Gözaltısı

Caner
29.10.2014 - 20:47
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Asıllı Çocuğa Işid Gözaltısı

Avusturya'da 14 yaşındaki Türk asıllı bir çocuk, patlayıcı madde yapımı hakkında internetten araştırma yaptığı ve Suriye’ye gitmeyi planladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Avusturya'da St. Pölten kenti savcılığı, 14 yaşındaki Türk asıllı bir çocuğun Suriye’ye gitmeyi planladığını ve bomba yapımı hakkında internetten araştırma yaptığını kabul ettiğini açıkladı. Sekiz yıldır Avusturya’da yaşayan çocuk gözaltında.

Savcılık, çocuğun 'bir terörist organizasyona üye olma şüphesi' taşıdığını ve 'IŞİD sempatizanı' olduğunu söyledi.

Cezai sorumluluğun 14 yaşında başladığı Avusturya’da yetkililer çocuğun iki hafta daha gözaltında kalıp kalmayacağı hakkında iki gün içerisinde karar verecekler.

Ülkeden bugüne kadar yaklaşık 150 kişinin Suriye ve Irak’a IŞİD saflarında savaşmak için gittiği biliniyor. Avusturyalı yetkililer, bu kişilerden bazılarının hayatını kaybettiğini ifade ediyor.

Son olarak Bosna Hersek asıllı, 15 ve 17 yaşında iki kızın IŞİD militanlarıyla evlenmek için Viyana’dan Suriye’ye gitmesi aylarca Avusturya medyasının gündemindeydi. Genç kızlar, Interpol tarafından da aranıyor.

Avrupa’dan 3 bin savaşçı

24 Eylül tarihinde Avrupa Birliği (AB) Terörle Mücadele Koordinatörü Gilles De Kerchove, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) 'yabancı savaşçılar' üzerine yapılacak oturum öncesinde, IŞİD ve diğer gruplara katılmak üzere Avrupa'dan Suriye ve Irak'a gidenlerin sayısının 3 bini aştığını açıklamıştı. De Kerchove, bu kişilerin belirlenmesi için Türkiye ile işbirliği yaptıklarını belirtmişti.

BMGK, Suriye ve Irak'ta bulunan IŞİD ve Nusra gibi örgütlere katılan 'yabancı savaşçılara' yönelik mücadeleyi öngören tasarıyı 25 Eylül tarihinde oybirliğiyle kabul etmişti.

Kaynak: Reuters

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tur...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0