Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Sinemasının 21. Yüzyılda Gösterime Girmiş Birbirinden Başarılı Filmleri

Avrupa Sinemasının 21. Yüzyılda Gösterime Girmiş Birbirinden Başarılı Filmleri

Merhabalar. Avrupa sineması, Hollywood'dan oldukça farklıdır. Genellikle kültürel ve sanatsal değerlere odaklanır ve bağımsız bir akımdır. Bu filmlerde sanatsal ifadeler, yerel kültür, kimlik, sosyal ve politik eleştiri bulunur. Ayrıca film festivalleri de oldukça önemlidir. Bu içerikte sizlere Avrupa sinemasının 21. yüzyılda gösterime giren iyi filmlerini listeledim.

İyi seyirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. 120 BPM (2017)

23. 120 BPM (2017)

Film, ACT UP Paris savunuculuk grubunun üyelerinin, hükümetin ve ilaç şirketlerinin 1990'ların başındaki AIDS salgınıyla mücadele için harekete geçmesini talep etmelerini konu alıyor.

Yönetmen: Robin Campillo

Oyuncular: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel

22. Suspiria (2018)

22. Suspiria (2018)

1977 yılının Berlin'inde geçen film, Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion'ın dünyaca ünlü bir dans okulu olan Markos Tanz Company'e katılmasını ve tam o sırada okulun başka bir üyesi olan Jessica'nın gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasını konu alıyor.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Chloë Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick

21. Song of the Sea (2014)

21. Song of the Sea (2014)

Film, İrlandalı genç bir çocuk olan Ben ve fok balığına dönüşebilen küçük kız kardeşi Saoirse'nın, perileri ve ruhlar dünyasını kurtarmak için bir maceraya atılmasını konu alıyor.

Yönetmen: Tomm Moore

Oyuncular: David Rawle, Brendan Gleeson, Lisa Hannigan

20. Hunger (2008)

20. Hunger (2008)

IRA'yı konu alan bu film, hapisteki Bobby Sands’in insanlık dışı muamelelere maruz kalışını sert bir dille ele alıyor ve Sands’ın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addederek açlık orucuna başlamasının ardından yaşanan olayları gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Steve McQueen

Oyuncular: Stuart Graham, Laine Megaw, Brian Milligan

19. Évolution (2015)

19. Évolution (2015)

Genç Nicholas, bir gün okyanusta bir ceset gördüğünde varlığını ve çevresini sorgulamaya başlar. Neden o ve diğer tüm çocuklar hastaneye kaldırılmak zorundadır?

Yönetmen: Lucile Hadzihalilovic

Oyuncular: Marta Blanc, Max Brebant, Roxane Duran

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Melancholia (2011)

18. Melancholia (2011)

Film, iki kız kardeşin gizemli yeni bir gezegenin dünya ile çarpışma tehdidiyle karşı karşıya kalması sırasında, zaten gergin olan ilişkilerinin giderek zorlandığını fark etmelerini konu alıyor.

Yönetmen: Lars von Trier

Oyuncular: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg, Kiefer Sutherland

17. The Lobster (2015)

17. The Lobster (2015)

Distopik bir yakın gelecekte The City yasalarına göre, bekar insanlar The Hotel'e götürülür ve orada 45 gün içinde romantik bir partner bulmak zorunda kalırlar ya da canavara dönüştürülüp The Woods'a gönderilirler.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden

16. The Great Beauty (2013)

16. The Great Beauty (2013)

Jep Gambardella onlarca yıldır Roma'nın gösterişli gece hayatında baştan çıkarıcı bir hayat yaşar. Ancak 65. yaş gününde geçmişten gelen bir şoktan sonra, Jep gece kulüplerini ve partileri geçmişte bırakır ve absürt, enfes güzelliğin zamansız bir manzarasını bulur.

Yönetmen: Paolo Sorrentino

Oyuncular: Toni Servillo, Carlo Verdone, Sabrina Ferilli

15. Saint Maud (2019)

15. Saint Maud (2019)

Maud, yaşadığı bir travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Bir gün kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, hasta kadın ile arasında farklı bir bağ kurar.

Yönetmen: Rose Glass

Oyuncular: Morfydd Clark, Caoilfhionn Dunne, Jennifer Ehle

14. Flee (2021)

14. Flee (2021)

Amin, Afganistan'dan Danimarka'ya refakatsiz bir çocuk olarak gelir. Günümüzde ise 36 yaşında başarılı bir akademisyen ve uzun süredir birlikte olduğu erkek arkadaşıyla evlenmek üzeredir. Film, bir adamın bir geleceğe sahip olmak için geçmişiyle yüzleşmesi gerektiğine dair gerçek bir hikayeyi konu alıyor.

Yönetmen: Jonas Poher Rasmussen

Oyuncular: Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. The Hunt (2012)

13. The Hunt (2012)

Bir öğretmen, oğlunun velayeti için mücadele ederken yalnız bir hayat yaşıyordur. Aşkı bulup oğlundan iyi haberler aldıkça hayatı yavaş yavaş düzelir, ancak bu şansı masum küçük bir yalanla acımasızca paramparça olmak üzeredir.

Yönetmen: Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp

12. Son of Saul (2015)

12. Son of Saul (2015)

Film, Auschwitz krematoryumlarından birinde, her an tasfiye edilmesi durumu olan Sonderkommando'nun bir üyesi olarak çalışan Macar tutsak Saul Auslander'in hayatından iki günü konu alıyor.

Yönetmen: László Nemes

Oyuncular: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn

11. Talk to Her (2002)

11. Talk to Her (2002)

Bir sinemada tesadüf eseri tanışan 2 erkek olan Benigno ve Marco, bir tesadüf sonucu bir hastanede karşılaşır. Beningo burada çalışan bir sağlık görevlisi, kız arkadaşı Lydia ise komada yatmakta olan birisidir. Marco ise Alicia isimli sevgilisi bir boğa yarışında ağır yara almış ona destek olmak için hastanededir Hemen hemen aynı dramatik anları yaşayan Marco ve Benigno kısa sürede derin bir dostluk kurar. 

Yönetmen: Pedro Almodóvar

Oyuncular: Rosario Flores, Javier Cámara, Darío Grandinetti

10. The White Ribbon (2009)

10. The White Ribbon (2009)

1913 yılının Temmuz ayından 1. Dünya Savaşı'nın patlak vermesine kadar, bir Alman köyünde bir dizi olay meydana gelir: Bir at tele takılır ve binicisini fırlatır; bir kadın çürümüş kalasların arasından düşerek ölür; yerel baronun oğlu bir değirmende baş aşağı asılır; ebeveynler çocuklarına tokat atar ve zorbalık yapar; bir adam, uzun süredir acı çeken sevgilisine karşı acımasızdır; bir başkası kızına cinsel tacizde bulunur. Filmde toy bir öğretmen  bu kazalar ile suçlar arasındaki bağlantıları araştırmaya çalışır.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Christian Friedel, Ernst Jacobi, Leonie Benesch

9. Collective (2019)

9. Collective (2019)

Film, Rumen gazetesi Gazeta Sporturilor'daki kodaman bir müfettiş ekibinin, politikacıları zenginleştiren ve masum vatandaşların ölümüne yol açan büyük bir sağlık hizmeti sahtekarlığını ortaya çıkarmaya çalışmalarını konu alıyor.

Yönetmen: Alexander Nanau

Oyuncular: Dan Alexandru Condrea, Liviu Iolu, Razvan Lutac

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Persepolis (2007)

8. Persepolis (2007)

Tahran'da ailesiyle birlikte yaşayan Marjane, punk müzik, ABBA ve Iron Maiden'i keşfeden zeki ve küçük bir kızdır. Bir gün muhalif olan amcasının trajik intiharına tanıklık eder. Film, İran-Irak Savaşı yüzünden Tahran'ın çevresine bombalar düşerken, bu savaşın Marjane'nin gündelik hayatının içine nasıl işlediğini konu alıyor.

Yönetmenler: Vincent Paronnaud, Marjane Satrapi

Oyuncular: Chiara Mastroianni, Catherine Deneuve, Gena Rowlands

7. The Zone of Interest (2023)

7. The Zone of Interest (2023)

Film, Auschwitz'in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig'im, kampın bitişiğindeki bir ev ve bahçede aileleri için rüya gibi(!) bir hayat kurmaya çalışmalarını konu alıyor.Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth

6. Pan's Labyrinth (2006)

6. Pan's Labyrinth (2006)

Film, 1944'ün Falangist İspanya'sında, sadist bir ordu subayının kitap düşkünü olan genç üvey kızının, ürkütücü ama büyüleyici bir fantezi dünyasına kaçmasını konu alıyor.

Yönetmen: Guillermo del Toro

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

5. Raw (2016)

5. Raw (2016)

Sıkı bir vejeteryan olarak yetiştirilen Justine, saygın Saint-Exupéry Veterinerlik Okulu'na birinci sınıf öğrencisi olarak gelir. Justine, aile evinden ayrılır ama garip okul gelenekleri ve acımasız kabul testleriyle dolu yeni ve çılgın bir dünyaya adım atar ve çok geçmeden sarsılmaz otçul inançlarını çiğnemek zorunda kalır. 

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

4. Faces Places (2017)

4. Faces Places (2017)

Fransız Yeni Dalga sineması döneminin önde gelenlerinden biri olan Agnes Varda ile profesyonel fotoğrafçı ve muralist J.R., bu belgeselde taşınabilir bir fotoğraf kabini ve gezici baskı tesisi olarak donatılmış özel bir kapalı kasa kamyonla Fransa'yı dolaşarak ülkenin dört bir yanındaki insanların fotoğraflarını çekiyorlar.

Yönetmenler: JR, Agnès Varda

Oyuncular: Agnès Varda, JR, Jeannine Carpentier

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. The Lives of Others (2006)

3. The Lives of Others (2006)

1984'te Doğu Berlin'inde geçen film, bir yazar ve onun sevgilisini gözetleyen gizli bir polis ajanının, kendini giderek onların hayatlarına kaptırırken bulmasını konu alıyor.

Yönetmen: Florian Henckel von Donnersmarck

Oyuncular: Ulrich Mühe, Martina Gedeck, Sebastian Koch

2. Quo Vadis, Aida? (2020)

2. Quo Vadis, Aida? (2020)

Aida, küçük Srebrenica kasabasında BM için çalışan bir tercümandır. Sırp ordusu kasabayı ele geçirdiğinde, ailesi de BM kampına sığınan binlerce vatandaş arasında yer alır.

Yönetmen: Jasmila Zbanic

Oyuncular: Jasna Djuricic, Izudin Bajrovic, Boris Ler

1. Portrait of a Lady on Fire (2019)

1. Portrait of a Lady on Fire (2019)

1760 yılında Fransa'da geçen filmde, ressam Marianne, Héloïse'in evlilik portresini çizmekle görevlendirilir. Héloïse, manastır hayatını terk etmiş bir genç kadındır ve Marianne onun portresini resmederken iki kadının arasında beklenmedik bir çekim olur.

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

Siz Avrupa sineması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
2
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın