Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'nın En Ucuz 10 Şehri

Avrupa'nın En Ucuz 10 Şehri

Birinfo
29.07.2014 - 15:13 Son Güncelleme: 29.07.2014 - 16:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Varşova - Polonya

10. Varşova - Polonya

Polonya'nın başkenti olan Varşova, Avrupa'nın en ucuz şehirlerinden biri. Bir üniversite şehri olarak bilinen Varşova'da yaklaşık 270 bin öğrenci bulunuyor ve bu nedenle yaşamda oldukça ucuz. Varşova'da bir biranın fiyatı ortalama 1 dolar iken,  bir paket sigaranın fiyatı ise ortalama 4.5 dolar.

9. Prag - Çek Cumhuriyeti

9. Prag - Çek Cumhuriyeti

Çek Cumhuriyeti'nin başkenti ve en büyük şehri olan Prag'da yaşamda, diğer Avrupa şehirlerine göre oldukça ucuz. Tarihi ve kültürüyle muhteşem bir şehir olan Prag'da, sıradan bir restoranda yemek ortalama 5 dolar. Şehirde barınma olanakları da yine Avrupa ortalamasının altında.

8. Saraybosna - Bosna-Hersek

8. Saraybosna - Bosna-Hersek

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna, Avrupa'nın yeme-içme ve ulaşım bakımından en ucuz şehirlerinden biri. Şehir tarihi ve turistik birçok mekanı barındırıyor. Gece hayatı bakımından da yine Avrupa'nın ucuz şehirlerinden konumunda.

7. Bükreş - Romanya

7. Bükreş - Romanya

Bükreş nüfus bakımından Paris, Londra, Berlin, Madrid ve Roma'dan sonra Avrupa'nın en kalabalık 6. başkent şehri. Bu şehirde yaşamsa diğer 5 şehre göre oldukça uygun. Bükreş şehir merkezinde bir dairenin kirası aylık ortalama 400 dolar civarındayken, sıradan bir restoranda yemek fiyatları ise 6-7 dolar civarında.

6. Tiran - Arnavutluk

6. Tiran - Arnavutluk

Avrupa'nın küçük başkentlerinden biri olan Tiran, Türk vatandaşlarından vize istemeyen Avrupa şehirlerinden biri. Şehirde sıradan bir restoranda ortalama 7 dolara yemek yiyebilir, aylık 300 dolara bir apartman dairesi kiralayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Minsk - Beyaz Rusya

5. Minsk - Beyaz Rusya

Beyaz Rusya'nın başkenti Minsk, 1990'lı yıllarda komünizmin yıkılmasıyla oldukça değişime uğradı. Şehrin nüfusu 2 milyon civarında. Apartman dairelerinin kirası ortalama 300 dolarken, sigara fiyatlarıysa yaklaşık 2-3 dolar arasında değişmekte.

4. Sofya - Bulgaristan

4. Sofya - Bulgaristan

Avrupa'nın en ucuz başkentlerinden biride Sofya. Şehirde yeme-içme fiyatlarının yanı sıra gece hayatı da oldukça ucuz. Sofya'da 4-5 dolara rahatça karnınızı doyurabilmeniz ve 10-15 dolara iyi bir gece kulübünde eğlenmeniz mümkün.

3. Kiev - Ukrayna

3. Kiev - Ukrayna

Müzeleri, kiliseleri, tarihi binaları ve tiyatrolarıyla dikkat çeken Doğu Avrupa şehri Kiev, Avrupa'nın en ucuz 3. şehri. Şehirde yeme-içme ve barınma  fiyatları Avrupa ortalamasının oldukça altında.

2. Üsküp - Makedonya

2. Üsküp - Makedonya

Geçmişi M.Ö. 4000 yılına kadar dayanan Üsküp, hem barındırdığı birçok tarihi mekanla hem de oldukça ucuz bir şehir olması sebebiyle son yıllarda oldukça turist çeken bir şehir. Şehir merkezinde 5 dolara karnınızı rahtça doyurabilir, ortalama 25 dolara rahatlıkla konaklayabileceğiniz yerler bulabilirsiniz.

1. Kişinev - Moldova

1. Kişinev - Moldova

Avrupa'nın en ucuz şehirleri listemizin 1. sırasında Moldova'nın başkenti Kişinev yer alıyor. Şehirde tarihi ve turistik mekanların yanı sıra çok sayıda gece kulübü ve kumarhanede bulunuyor. Kişinev şehir merkezinde 200 dolara bir daire kiralamanız ve 5-6 dolarada rahatlıkla karnınızı doyurabilmeniz mümkün.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
7
2
2
1
1
0