Görüş Bildir
Haberler
Ekonomide Hatrı Sayılır Bir Yer Tutan Avrupa Futbolunun En Değerli 32 Kulübü

Ekonomide Hatrı Sayılır Bir Yer Tutan Avrupa Futbolunun En Değerli 32 Kulübü

Küresel Spor Danışmanlığı Bölümü, Avrupa kulüplerinin kamuya açık finansal değerlerini analiz etti ve en değerli kulüpleri açıkladı. Real Madrid ve Manchester United, 2,9 milyar euro ile Avrupa'nın en değerli kulüpleri olurken Barcelona 2,75 milyar euro ile 3. sırada yer aldı. Türkiye'den 256 milyon euro değerindeki Fenerbahçe 22. sırada kendine yer bulurken 225 milyon euro ile Galatasaray ise 24. sırada yer aldı. Sıralamaya giren 32 kulübün topla değerleri ise 26,3 milyar euro ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Küresel Spor Danışmanlığı Bölümü, Avrupa’nın en gözde 32 futbol kulübünü değerlendirdi. Rapora göre Avrupa futbol kulüpleri küresel fanları ve yükselen hisseleriyle göz doldursa da aslında 32 kulüpten sadece dokuzu 1 milyar euro şirket değerini aşabiliyor. 

En değerli üç kulüp Real Madrid CF, Manchester United FC ve FC Barcelona’nın toplam şirket değeri ise 32 kulübün kümülatif şirket değerinin üçte birine eşit. İngiliz Premier Ligi’nin 2,4 milyar euro tutarındaki yayın hakları Premier Ligi takımlarının işletme değerlerine önemli etki ediyor. 

26 kulüp, toplam şirket değerinin yüzde 95’ini oluşturan en büyük 5 futbol liginde faaliyet gösteriyor. İlk 10 kulüp içerisinde, Almanya, İtalya ve Fransa sadece 1 kulüple temsil ediliyor.

Ülke sıralamasında İngiltere zirvede

Ülke sıralamasında İngiltere zirvede

KPMG’nin araştırmasında İngiliz kulüplerinin toplam şirket değeri, 10 milyar euro ile ülke sıralamasında zirvede yer aldı. Bu rakam 32 kulübün toplam değerinin yüzde 40’ına eşit.

Türkiye 6. sırada yer aldı

Türkiye 6. sırada yer aldı

En gözde Avrupa kulüpleri raporunda Fenerbahçe ve Galatasaray’la değerlendirmeye giren Türkiye ise iki kulübün toplam değeri olan 481 milyon euro ile ülke sıralamasında 6'ncı sırada yer aldı.

İspanya'da Barcelona ve Real Madrid etkisi

İspanya'da Barcelona ve Real Madrid etkisi

Son 3 yılda Avrupa şampiyonalarının pek çoğunu kazanan İspanyol takımları, toplam pastanın yüzde 21’ine denk gelen 6,6 milyar euro ile ülke sıralamasında ikinci oldu.  Real Madrid CF ve FC Barcelona takımları birlikte toplam ülke miktarının yüzde 85’ine eşit.  İspanya, şirket değeri 2 milyar euroyu geçen iki kulübü olan tek ülke olarak raporda yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Futbol değeri açısından kentler sıralaması

Futbol değeri açısından kentler sıralaması

Raporda futbol değeri açısından kentler de sıralandı. Buna göre Manchester United ve Manchester City gibi iki futbol devine ev sahipliği yapan Manchester 4,5 milyar euro ile birinci sırada yer aldı. Bunu 3,9 milyar euro ile Arsenal, Chelsea ve Tottenham Hotspur’a ev sahipliği yapan Londra takip etti. Atletico Madrid ve Real Madrid’in sağladığı 3,5 milyar euro ile Madrid daha sonra geldi. En az 10 kez UEFA Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takımlara sahip olan Milano 1 milyar euroya ancak ulaşabilirken İstanbul ise ilk 10’da yer alamadı.

İşte Avrupa'da finansal değerleri en yüksek olan ilk 32 kulüp

İşte Avrupa'da finansal değerleri en yüksek olan ilk 32 kulüp
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
12
6
4
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre ç

pek çok avrupa takımında değerli olduğumuzu bilmek güzel fakat bu bir işe yaramıyor maalesef umarım yakın zaman da daha yukarılara çıkabiliriz milletçe