Görüş Bildir
Haberler
Avrupa'daki Enerji Krizi İflasları Gündeme Getirdi: En Az 4 Şirket Haftaya Batacak

Avrupa'daki Enerji Krizi İflasları Gündeme Getirdi: En Az 4 Şirket Haftaya Batacak

Avrupa ekonomilerinde etkili olmaya başlayan enerji krizi sektörlere yansımaya başladı.  Pandemiyle rekor seviyelere tırmanan enflasyonu daha da hızlandıracağı tahmin edilen enerji krizi şirketleride iflasa sürüklüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enerji tüketiminin daha da artacağı kış sezonu arifesinde Avrupa ekonomilerinde etkili olmaya başlayan enerji krizi, üretim sektörlerine de yansımaya başladı. Fiyatlardaki yüksek oranlı artışlar, başta İngiltere olmak üzere enerji sektöründe iflasları gündeme getirdi.

Gıda fiyatlarını yukarı çekecek

Gıda fiyatlarını yukarı çekecek

İlk aşamada gübre ve et üretimini doğrudan etkileyen krizin, gıda fiyatlarını daha da yukarı çekmesi bekleniyor. Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), hızlı artan enerji fiyatlarının ve tedarik zincirinde yaşanan darboğazların, 10 yılın zirvesindeki tüketici enflasyonunu daha da tırmandıracağı uyarısında bulundu. Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) da Avrupa’ya doğalgaz arzını artırması için Rusya’ya çağrı yaptı.

Enflasyonu daha da yukarı çıkaracağı öngörülüyor

Enflasyonu daha da yukarı çıkaracağı öngörülüyor

Dünya'dan Hilal Sarı'nın haberine göre OECD dün yayımladığı OECD Ekonomik Görünüm raporunda hem 2021 hem de 2022’de daha önceki tahminlerinden çok daha güçlü fiyat artışları olacağını öngördü. Morgan Stanley öngörülerine göre yüksek enerji fiyatları Euro Bölgesi TÜFE verisine son üç ayda 0,2 ila 0,3 puan daha ekleyecek. G20 genelinde son çeyrekte ortalama %4,5 enflasyon bekleyen OECD, bunun 1,5 puanının navlun ve enerji fiyatlarından kaynaklanacağını belirtiyor. Küresel GSYH’nin pandemi öncesine döndüğü belirtilen raporda artan emtia fiyatlarının ve navlunun kısa vadede enflasyonu daha da yukarı çıkaracağı öngörülüyor.

Kriz şirketleri kurban edecek

Kriz şirketleri kurban edecek

Avrupa’nın enerji krizinden en çok etkilenen ada ülkesi İngiltere’de gelecek hafta dört küçük enerji şirketinin yükselen doğalgaz fiyatları nedeniyle iflas etmesi bekleniyor. BBC’ye konuşan kaynaklar bu şirketlerin sektördeki büyük oyunculara “1 milyondan fazla müşteriyi devralmak için teklif yapın” dedi. 2021 başında 70 enerji tedarikçisi olan ülkede sektör kaynakları yıl sonuna sadece 10 enerji şirketi kalabileceğini öngörüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın