Görüş Bildir
Haberler
Atilla Taş’ın da Aralarında Olduğu 21 Sanık Hakkında Yeniden Gözaltı Kararı

Atilla Taş’ın da Aralarında Olduğu 21 Sanık Hakkında Yeniden Gözaltı Kararı

Onedio Medya
31.03.2017 - 16:40

15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ'ye yakın olduğu iddia edilen medya kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan yazar ve gazetecilere yönelik soruşturma kapsamında açılan davada 21 gazeteci tahliye edildi. Ancak gece yarısı yapılan itiraz sonucu 13 kişi hakkında başka bir soruşturma kapsamında, 8 kişi hakkında da kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltı kararı verildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesindeki beşinci duruşmaya, Ünal Tanık, Ufuk Şanlı, Atilla Taş, Gökçe Fırat Çulhaoğlu'nun da aralarında bulunduğu tutuklu 25 sanık, 2 tutuksuz sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada sanık ve avukatların talepleri alındı. 

Aralarında 'Fuat Avni' hesabının kurucusu olduğu belirtilen firari Said Sefa'nın da bulunduğu 26'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, aralarında Atilla Taş'ın da olduğu tutuklu 13 sanığın tahliyesini talep etti. 

Mahkeme 21'inin tahliyesine karar verdi.

Yeniden gözaltı kararı

Yeniden gözaltı kararı

Yapılan tahliyelere savcılık bir üst mahkeme itiraz etti. İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı kabul etti.

Tahliyesine karar verilen 21 kişiden 13'ü hakkında başka bir soruşturma kapsamında, 8 kişi hakkında da kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle yeniden gözaltı kararı verildi. 

Böylece, yeni soruşturma ve dava kapsamında yapılan itiraz sonucunda tahliyelerine karar verilen 21 kişi, bu aşamada serbest bırakılmamış oldu.

Dün tahliye edilen isimler şu şekildeydi:

Kapatılan Meydan Gazatesi yazarı ve şarkıcı Atilla Taş, Türk Solu Gazetesi'nin baş yazarı Gökçe Fırat Çulhaoğlu ile Abdullah Kılıç, Ahmet Memiş, Ali Akkuş, Bayram Kaya, Bünyamin Köseli, Cemal Azmi Kalyoncu, Cihan Acar, Cuma Ulus, Habip Güler, Halil İbrahim Balta, Hanım Büşra Erdal, Hüseyin Aydın, Muhammet Said Kuloğlu, Murat Aksoy, Mustafa Erkan Acar, Oğuz Usluer, Seyyid Kılıç, Yakup Çetin, Yetkin Yıldız

İddianamede Said Sefa hakkında 22,5, diğer 28 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezaları isteniyor.

İddianamede Said Sefa hakkında 22,5, diğer 28 sanık hakkında 15'er yıla kadar hapis cezaları isteniyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın