Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Mahir Ünal Hakkında Suç Duyurusu
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet ile ilgili sözleri nedeniyle AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal hakkında suç duyurusunda bulundu.
"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal dün Kahramanmaraş'taki bir organizasyonda Harf Devrimi ile ilgili şunları söylemişti: 'Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir.”
Daha sonra sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyen Ünal, 'Kamus bir milletin hafızasıdır cümlesinden yola çıkarak yaptığım değerlendirme Cumhuriyet’e dönük değil kültür devrimi olarak yapılanlara dair bir tespittir. Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız' açıklaması yapmıştı.
"Mahir Ünal’ın sözleri, bir ifade özgürlüğü değil, Anayasamızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur"

ADD Kocaeli Şubesi Başkanı Taylan Bingöl ve dernek üyeleri, bu sözleri nedeniyle bugün Mahir Ünal hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bingöl şu ifadeleri kullandı:
“Mahir Ünal’ın sözleri, bir ifade özgürlüğü değil, Anayasamızın değiştirilemez maddelerine karşı bir suçtur. Aynı zamanda çıkarmaya muktedir oldukları dezenformasyon yasası kapsamında da suçtur, çünkü yalan bilgidir. Dolayısıyla Cumhuriyet savcılarını göreve davet ediyoruz.”
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın