Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Hangi Takımlıydı Sorusuna Cevap Olabilecek Belgeler

Atatürk Hangi Takımlıydı Sorusuna Cevap Olabilecek Belgeler

Ulaş Tan
16.01.2015 - 23:12 Son Güncelleme: 17.01.2015 - 00:10

Ankara'da yaşayan ünlü koleksiyoner Muhammet Yüksel, Mustafa Kemal Atatürk'ün Galatasaraylı olduğuna dair elinde belge olduğunu ve kendisinin Galatasaray'a gönül verdiğini açıkladı.

Muhammet Yüksel elindeki belgede ıslak imza ve filigran olduğunu belirterek yıllardır arşivinde tuttuğu belgeyi basına gösterdi.Bu belgenin Mustafa Kemal Atatürk'ün Galatasaraylı olduğuna dair bir kanıt olduğunu ve yazı içinde 'Benim de gönül verdiğim kulübün' sözlerinin geçtiğini açıkladı.

Ünlü Koleksiyoner , Ulu Önder Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ne 2 Aralık 1930 tarihinde yaptığı ziyaretin sonrasında 2 adet kendi fotoğrafını imzalayarak kulübe göndermiş olduğunu ve bu fotoğraflardan birinin halen Galatasaray Kültür ve Sanat Merkezi'nde yer almakta olup diğerinin de kendi elinde olduğunu açıkladı.

Koleksiyoner, 2011'de arşivinden çıkarttığını sonrasında sattığını ve tekrar geri aldığını belirterek,yazının üzerinde Atatürk'ün 'T.C. Reisicumhurluğu' damgalı kağıdıyla birlikte dönemin Galatasaray Lisesi Müdürü Fethi İsfendiyaroğlu'na ilettiğini söyledi

Kaynak: http://www.sporcunuz.com/2015/01/atat...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0