Görüş Bildir
Haberler
Atatürk Cuma Hutbesinde Anılmayınca Camide Kavga Çıktı

etiket Atatürk Cuma Hutbesinde Anılmayınca Camide Kavga Çıktı

Diyanet'in Çanakkale zaferini andığı cuma hutbesinde Atatürk'e yer vermemesi camiyi karıştırdı. Bursa'da hutbeyi okuyan imama bir vatandaş 'Atatürk'ü neden anmıyorsunuz' diye çıkışınca cemaatten bazı kişilerin saldırısına uğradı. Kavgayı polis ayırdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı bu haftaki cuma hutbesinde 18 Mart Çanakkale zaferine yer verdi. Ancak hutbede Atatürk'ten adı anılmadı. Bursa Nilüfer'de bulunan Ali Rıza İnak camisinde bir vatandaş bu duruma tepki gösterdi. Vatandaş, imama 'Atatürk'ü neden anmıyorsunuz, Çanakkale'de Atatürk çok önemlidir, her hafta aynı olay yaşanıyor' diye çıkıştı.

Aykırı'nın aktardığı görüntülerde, cemaatten bazı kişilerin vatandaşa bağırıp, yuhaladığı görüldü.

İmam ise cemaate seslenerek 'Arkadaşlar sakin olun, ben buradayım, cevabını vereceğim. Bakın, ben Bursalıyım, benimle sorunu olan namazdan sonra gelir karşıma. Ayrıca Hz. Ömer'i, Fatih Sultan Mehmed'i, Abdülhamid Han'ı, Osman Gazi'yi de anmadım. Tüm cümle geçmişimiz bizim için önemlidir' dedi.

Tepki gösteren vatandaş saldırıya uğradı 📹

İmamın sözlerini bitirmesine yakın camide bulunan bazı şahıslar, Atatürk sorusunu soran vatandaşa saldırdı. Cami içerisinde yaşanan gerginlik aniden büyüdü. Soru soran vatandaş cami dışına çıkartıldı.

Gerginliğin tırmanması üzerin devreye polis girdi. Cuma namazı sırasında camide bulunan bir polis memuru tarafları ayırarak sakinleştirdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
508
108
56
28
20
19
15
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
AlchemisTT

Çanakkale savaşında Fatih Sultan Mehmet veya Abdülhamid mi cephede savaştı amk

Cuma Türkan

Onları neden katıyor sun er... Döl

Pasif Kullanıcı

Atatürk kadar başınıza taş düşsün emi..Hazımsız hayvanlar

luffys

isteseniz de istemeseniz de ske ske onun kurduğu ülkede yaşıyorsunuz

tom lee jones

osman gazi?Fatih? ne alaka imam efendi,klasik laf ebeligi. Canakkale Ataturk'un dunyada nam salmasinin mihenk tasidir,git biraz Ingiliz belgelerini oku okuma... Devamını Gör

moonlight

Hayalini bile kuramayacağın itibarlar hakkında düşüncenmi var senin MAL BOKU