Görüş Bildir
Haberler
Askeri Alanlar Konut Projelerine Dönüyor: Yeşil Alan Olması Beklenen Araziler TOKİ'ye Devredildi

etiket Askeri Alanlar Konut Projelerine Dönüyor: Yeşil Alan Olması Beklenen Araziler TOKİ'ye Devredildi

15 Temmuz'un ardından şehir dışına taşınacağı söylenen askeri birliklerin arazileri yapılaşmaya açılıyor. Yeşil alan olması beklenen birçok arazi, TOKİ'ye devredildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşil alan olması beklenirken imara açıldı

Yeşil alan olması beklenirken imara açıldı

15 Temmuz'un ardından, şehir içinde kalan askeri alanların şehrin dışına taşınması hükümet tarafından gündeme getirilmişti. Açıklamanın ardından gözler, 174'ü şehir içinde olmak üzere 195 askeri arazinin bulunduğu İstanbul'a çevrildi.

DW Türkçe'den Serkan Ocak'ın haberine göre, İstanbul'daki askeri arazilerin bir kısmı TOKİ'ye devredildi ve yeşil alan olması beklenen bölgelerde inşaatlar başladı.

Dönemin Başbakanı Yıldırım, askeri alanların piknik alanı olarak kullanılacağını söyledi

Dönemin Başbakanı Yıldırım, askeri alanların piknik alanı olarak kullanılacağını söyledi

2016 itibariyle yüzölçümünün yüzde 3,7'si askeri alan olan İstanbul'da, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri ve yerel idareler bu alanların yeşil alan olarak planlanmasını talep etti.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım da Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bu yerlerin piknik alanı olarak kullanılacağını söyledi.

Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ise şehir merkezinde kalan askeri alanların herkesin kullanacağı yeşil alanlar olacağını açıklamıştı. Özhaseki ayrıca 100 bin metrekarenin üzerinde 375 askeri alan, 10 bin metrekareye kadar da bin 300 askeri alan bulunduğunu ifade etmişti.

Büyük bir kısmı boşaltılan askeri araziler TOKİ'ye devredildi

Büyük bir kısmı boşaltılan askeri araziler TOKİ'ye devredildi

Aradan geçen dört yılın ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri şehir içindeki askeri alanların büyük bir kısmını boşalttı. Ancak bu araziler piknik alanı ya da yeşil alan olarak kullanılmadığı gibi, TOKİ'ye devredildi. 

Esenler'deki devasa büyüklükteki, uydu görüntüsünde yer alan 720 hektarlık askeriyeye ait arazi yapılaşmaya açıldı. Alanın yüzde 42'si kentsel dönüşüm kapsamında konut, geri kalan yüzde 58’ine ise park, eğitim, sosyo-kültürel tesis, belediye hizmet alanları yapılacak. 

Beşiktaş’taki 2.92 hektarlık Jandarma Dikimevi Müdürlüğü, Zeytinburnu’nda 11.4 hektarlık deniz kıyısındaki askeri alan TOKİ’ye teslim edildi. Bu arazide büyük bir inşaat projesinin inşaatı devam ediyor.

Florya'daki 34 dönümlük arazi, belediyenin itirazlarına rağmen TOKİ'ye devredildi

Florya'daki 34 dönümlük arazi, belediyenin itirazlarına rağmen TOKİ'ye devredildi

İstanbul’un en kıymetli arazilerinden sayılan Bakırköy Florya’daki 34 dönümlük askeri arazi de TOKİ aracılığıyla yapılaşmaya açılıyor. 

Bu alanın depremde toplanma alanı kalmak üzere yeşil alan yapılması gerektiğini savunan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yapılan planlara itiraz ettiklerini dile söylemişti. Yine Yeşilköy’deki 3.48 hektarlık askeriyeye ait arazi de TOKİ’ye devredildi.

'Korktuğumuz başımıza geliyor'

'Korktuğumuz başımıza geliyor'

Kuzey Ormanları Savunması, askeri alanların yapılaşma sürecini 4 yıldır takip ediyor. Platform üyelerinden Ayşe Yıkıcı, İstanbul'daki askeri arazilerin yüzde 13'ünün yapılaşmaya açıldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

'Askeri alanlar kamusal bir refahlama alanı olarak düşünülmüyor. Bu açıdan iktidara en büyük eleştirimiz bu. Tüm deprem toplanma alanları, parklar yapılaşmaya açılıyor. Bugüne kadar yapılanlar da daha yapılacakların bir göstergesi. Askeri alanlar büyük bir tehditle karşı karşıya. Bu alanları birer birer kaybediyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
209
81
23
9
8
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ankhe

Dişimin arasında yeşillik kalmış, gel TOKİ yap.

Erhan Armada Ozsoy

ben demiş idim diyeceğim komik olacak boş beleş adam bunlar rantçılar biatçılar halkın her karış toprağında gözleri var her kuruşlarında gözleri var düşmana ... Devamını Gör

afetiazam

Hakaaaaaaaaan nerdesin gel şunun da mantıklı bi açıklamasını yap gozunu sevdiğimm (!)