Görüş Bildir
Haberler
Askerden Sonra Bu Kez Tarihi Kıyafetli Polisler Törenlerde

Askerden Sonra Bu Kez Tarihi Kıyafetli Polisler Törenlerde

Caner
10.04.2015 - 18:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Polis Akademisi’nde düzenlenen Polis Teşkilatı’nın 170′nci kuruluş yıl dönümü töreninde, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait polis kıyafetleri giyen bir grup polis hazır bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda, tarihteki 16 Türk devletinin askeri kıyafetlerini giyen askerlerinkarşılama törenlerine dahil edilmesinin ardından, bugün de tarihi kıyafetli polisler bir etkinlikte ortaya çıktı.

Polis Akademisi’nde düzenlenen Polis Teşkilatı’nın 170′nci kuruluş yıl dönümü töreninde, gelen konuklar Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait polis kıyafetleri giyen polisler tarafından karşılandı.

Salona girişinin her iki yanında yer tutan polislerin giydikleri kıyafetlerin, 2′nci Abdülhamit döneminde “serkomiser” rütbesine sahip emniyet görevlileri ile 1845 yılında ilk kez “polis” adıyla görevlendirilen emniyet güçlerine ait oldukları öğrenildi.

Bu arada törene katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, tarihi kıyafetli polislerin arasından yürüyerek salona girerken, bu anlara ilişkin bir fotoğrafını Twitter hesabından, altına Şanlı bir gelenekten gelen Emniyet Teşkilatımıza nice yıllar diliyorum, Rabbim muhafaza eylesin notunu düşerek paylaştı.

Akdoğan'ın Twitter hesabından paylaştığı fotoğrafı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırlayan Erdoğan, makam katından, merdivenin iki yanında sıralanan ve dönemin kıyafetlerini giyen askerlerin arasından geçerek inmişti.

nediyor

Ak Saray'da 16 Türk Devletinin Temsili ile Karşılama

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0