Görüş Bildir
Haberler
Aşk, İhanet, Cinayet: Netflix'in Yeni Göz Bebeği 'Rebecca'yı Beğenenlerin Kesinlikle İzlemesi Gereken 15 Film

Aşk, İhanet, Cinayet: Netflix'in Yeni Göz Bebeği 'Rebecca'yı Beğenenlerin Kesinlikle İzlemesi Gereken 15 Film

Sheida
30.10.2020 - 08:30

Rebecca'yı da izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyoruz.

Not: Açıklamalar BeyazPerde'den alınmıştır. 

Daphne du Maurier’nin 1938 yılında yayımlanan romanından uyarlama Netflix filmi Rebecca'yı izleyip beğendiyseniz kesinlikle izlemeniz gereken filmleri sizin için bir araya getirdik.

Daphne du Maurier’nin 1938 yılında yayımlanan romanından uyarlama Netflix filmi Rebecca'yı izleyip beğendiyseniz kesinlikle izlemeniz gereken filmleri sizin için bir araya getirdik.

1. Wuthering Heights/Uğultulu Tepeler (1992)

1. Wuthering Heights/Uğultulu Tepeler (1992)

IMDb: 6,8

Emily Bronte’nin ölümsüz eserinden defalarca beyaz perdeye uyarlanan Uğultulu Tepeler, bütün ömrünü bir intikam almak üzere tüketen Heathcliff’in dokunaklı öyküsüne odaklanıyor.

Orta sınıf bir ailenin merhametli aile reisi olan Bay Earnshaw, bir Çingene çocuğu olan Heathcliff’i aileye alır. Bu durum, uzun yıllara yayılacak olan bir hikayenin de fitilini ateşleyecektir. Çünkü, Bay Earnshaw’ın kızı olan Cathy ile Heathcliff arasında bir aşk filizlenirken, ailenin oğlu olan Hindley ‘hiçbir yer’den gelen bir çocuk olan Heathcliff’e karşı büyük bir nefret beslemeye başlayacaktır.

2. Romeo & Juliet (1996)

2. Romeo & Juliet (1996)

IMDb: 6,7

Romeo ve Juliet'in destansı aşk hikayesi çağdaş dünyada vuku bulsaydı nasıl bir trajediye yol açardı. Yine aynı, ancak bu defa kılıçların yerini 'kılıç adları' taşıyan modern silahlar alacaktır. Avustralyalı dahi yönetmenin filminde olaylar günümüz Florida’sında geçiyor. Filmde Romeo (Leonardo DiCaprio) ve Juliet (Claire Danes), kentin iki düşman ailesinin çocuklarıdır. Trajik bir rastlantı sonucu iki genç birbirlerine aşık olurlar ve ailelerin savaşının ortasında bir kaçış bulmaya çalışırlar.

3. A Perfect Murder/Kusursuz Cinayet (1998)

3. A Perfect Murder/Kusursuz Cinayet (1998)

IMDb: 6,5

Zengin sanayici Steven Taylor’un her şeyi vardır ama en çok ihtiyaç duyduğu iki şey aşk ve karısının sadakatidir. New York finans dünyasında büyük başarı kazanan Taylor, karısı Emily Bradford Taylor’ın en değerli kazancı olduğunu düşünmektedir. Ancak Taylor, kontrollü tavrı yüzünden, karısını ne kadar çok sevdiğini, hatta ona ihtiyaç duyduğunu bir türlü söyleyemez. Oysa Emily, Steven’ın yanında taşıdığı güzel kadın rolünden daha fazlasını istemektedir.

Zarif ve çarpıcı Emily, Birleşmiş Milletler’in Amerikan Büyükelçiliği'ne yardım eder, tercümanlık yapar. Bir yandan da, Steven’ın gösteremediği ilgiyi bulduğu yetenekli fakat tutunamamış sanatçı David Shaw ile duygusal ilişki içindedir. David ve Emily, ilişkilerini David’in Brooklyn'deki stüdyosunda aylarca gizlice sürdürürler. David sonunda Emily’nin kocasından ayrılacağını, birlikte yeni bir hayata başlayacaklarını düşünmektedir.

Ancak kısa bir süre sonra, Steven, karısının uzak ve soğuk tutumunun sebebini öğrenir ve bu bilgi, onu karmaşık, ölümcül bir planın, mükemmel bir cinayetin tasarlayıcısı haline getirir. Bu planın sebeplerinden biri kıskançlık olabilir. Emily’nin sahip olduğu yüklü miktardaki tahvil ise belki sebeplerden bir diğeridir.

Sebep ne olursa olsun, mükemmel cinayet planının gerçekleşmesi de tıpkı mükemmel bir aşk gibi imkansızdır, oyun başladıktan sonra Steven beklenmedik oyuncularla karşılaşacaktır.

4. Tell No One/Kimseye Söyleme (2006)

4. Tell No One/Kimseye Söyleme (2006)

IMDb: 7,5

Bir seri katil ve korkunç kaderlerinden kaçamamış onlarca kurban... Margot Beck de, sekiz yıl önce gizemli bir cinayete kurban gitmiş ve yapılan araştırmaların hepsi, bu cinayetin de aynı seri katilin elinden çıktığını göstermektedir. İşlediği bütün cinayetleri itiraf etmesine rağmen katilin, Margot’u öldürdüğünü hiçbir şekilde kabul etmemesi, ilk etapta bir soru işareti yaratsa da ceset üzerinde yapılan araştırmalar, tereddütsüz katilin o olduğunu söylemektedir.

Aradan geçen sekiz yıla rağmen karısının yokluğuna bir türlü alışamayan Alexandre Beck ise Margot’nun boşluğunu işi ile doldurmaya çalışarak yavan bir hayat sürmektedir. Ama hayatı, yeni cinayetlerle bir kere daha altüst olacaktır. Margot’nun cesedinin bulunduğu yerin yakınlarında iki ceset daha bulunması ile soruşturma yeniden başlayacak ve Alexandre kendisini gerilim dolu bir kovalamacanın içinde bulacaktır.

5. Atonement/Kefaret (2007)

5. Atonement/Kefaret (2007)

IMDb: 7,8

1935 yazının en sıcak günlerinden birinde, on üç yaşındaki Briony Tallis, yanlış zamanda yanlış yerde bulunarak görmemesi gereken bir şeyi aklına kazır: Ablası Cecilia ve hizmetçilerinin oğlu Robbie’nin gizli bir şekilde cilveleşmelerine tanık olmuştur. Çocuk aklı ile gördüklerini yanlış yorumlaması yıllarca sürecek büyük bir trajedinin yaşanmasına neden olacaktır. Bir daha hiç düzelmeyecek kadar trajik bir şekilde kaderleri birbirlerine bağlanan bu üç insan da, hak etmedikleri bir kefaretin farklı şekillerde kurbanı olacaklardır.

6. Lakeview Terrace/Gözcü (2008)

6. Lakeview Terrace/Gözcü (2008)

IMDb: 6,1

Lakeview Terrace'daki bir genç çift, California'daki rüya evlerine yeni taşınmışlardır, fakat yan komşuları ırkçı olmalarından dolayı onlara karşı zıt bir tavır içine girmiştir. Katı, çocuğunu tek başına yetiştiren bir baba olan LAPD memuru, etrafı kollayan kişi olmayı kendine görev bilmiştir. Geceleri mahallede devriye gezip mahalleliyi huzura kavuştururken bir taraftan da yeni evli çifti giderek daha fazla rahatsız etmeye baslar.

Polisin çifte karşı rahatsız edici tavrına karşılık onların da polise karşı harekette bulunmaya başlamasıyla, olay bir trajediyle sonuçlanır.

7. Obsessed (2009)

7. Obsessed (2009)

IMDb: 5,0

Derek Charles’ın karısı Sharon ve oğlu Kyle ile birlikte güzel bir hayatı vardır. Fakat hayatları İdari Başkan Yardımcısı olarak çalıştığı şirkete Lisa adlı güzel bir kadının geçici süreliğine çalışmak için gelmesiyle değişecektir.

İkisi arasında yaşanan küçük flörtleşmeleri farklı şekilde algılayan Lisa, Derek’le birlikte olmayı zamanla takıntı haline getirir ve onu elde etmek için şiddetini arttırarak her yola başvurur.

8. Jane Eyre (2011)

8. Jane Eyre (2011)

IMDb: 7,3

Jane Eyre, 10 yaşındayken öksüz kalmış ve mutsuz bir çocukluk dönemi geçirmiştir. Babasının öldüğünü zanneden Jane, kendisine adeta bir köle gibi davranan halası tarafından oldukça katı disiplinli bir yatılı okula gönderilir. On yıl boyunca bütün hayatının geçtiği bu yatılı okuldan mezun olduktan sonra kendisi de aynı çatı altında öğretmen olarak çalışmaya başlar. Bir süre sonra da Edward Rochester’ın malikânesinde çocuklara mürebbiyelik yapmaya başlar.

Burada Bay Rochester’la karşılaşan Jane Eyre, gitgide büyüyen bir dostluğun ardından ona aşık olduğunu fark eder. Nihayet aradığı mutluluğu bulduğunu sanan Jane Eyre'in sevinmesi için henüz çok erkendir. Sonsuza dek süreceğini düşündüğü bu mutluluk Bay Rochester'ın korkunç sırrıyla yerle bir mi olacaktır?

9. The Great Gatsby/Muhteşem Gatsby (2013)

9. The Great Gatsby/Muhteşem Gatsby (2013)

IMDb: 7,2

Yazar olma basamaklarını tırmanan Nick Carraway 1920'lerde eğlence hayatının gözdesi konumuna yükselen New York'a gelir. Kendi Amerikan rüyasının peşindeyken tesadüfen milyoner Jay Gatsby ve onun çevresiyle yolları kesişir. Carraway'nin alkolün su gibi aktığı, göz kamaştırıcı partilerle tanışması fazla zaman almaz. Öte yandan bu büyülü Amerikan rüyasının çöküşü de yaklaşmaktadır. Dışarıdan görkemli görünen bu hayatın örtbas etmeye çalıştığı gerçekler su yüzüne çıkacaktır...

10. The Perfect Guy (2015)

10. The Perfect Guy (2015)

IMDb: 5,6

Leah Vaughn'un karşıdan bakıldığında ideal bir hayatı vardır. Dave adında uzun süreden beri beraber olduğu bir sevgilisi ve kariyerinde hızlı adımlarla yükseldiği bir iş hayatı vardır. 36 yaşındadır ve evlenip hayatını bir sonraki basamağa taşımak için tüm şartlar uygundur. Fakat Dave, Leah ile aynı görüşte değildir; evliliğe karşı çekinceleri vardır. Bu çekinceler kısa sürede, acı verici bir ayrılığa dönüşür. Leah bu ayrılığın yükünü kaldırmaya çalışırken hayatına Carter Duncan adında yakışıklı ve çekici bir adam girer. Hem Leah'a hem onun ailesine çok sıcak davranınca kadının Carter ile ilişkisi hızla ilerler. Hayatında olması gereken mükemmel erkeği bulmuş gibidir. Ama her şey gerçek olamayacak kadar güzeldir... Carter'ın aşırı korumacı tavrının arkasında yatan gerçekleri öğrendikten sonra Leah için ondan ayrılmak gittikçe zor olacaktır...

11. Crimson Peak/Kızıl Tepe (2015)

11. Crimson Peak/Kızıl Tepe (2015)

IMDb: 6,5

Çocukluk travmalarından kaçan genç yazar Edith Cushing, Thomas Sharpe adında gizemli bir yabancıyla evlenir. Yeni bir hayata adım atıp geçmişe sünger çekmeye kararlı olan Edith, kocası ve onun kız kardeşi Lady Lucille Sharpe'ın birlikte yaşadığı eve taşınır ve onlarla birlikte yaşamaya başlar. Ancak Edith zamanla yakışıklı ve çekici kocasının tanıdığından çok daha farklı biri olduğunu keşfedecektir. Geçmişin hayaletlerinden kaçmaya çalışırken ise kan kırmızısı toprağa sahip dağın tepesindeki evin de kendi hayaletleriyle dolu olduğunu fark edecektir...

12. When the Bough Breaks (2016)

12. When the Bough Breaks (2016)

IMDb: 5,1

When The Bough Breaks, bebek sahibi olmak için taşıyıcı anne ile anlaşan bir çiftin hikayesini konu ediyor. John ve Laura Taylor, mutlu evlilikleri olan bir çifttir. Çocuk sahibi olmak isteyen çift, yıllarca türlü yollar deneseler de mutlu haberi alamazlar. Diğer seçenekleri deneyip başarısız olan aile, son olarak bir taşıyıcı anne bulmaya karar verir. Bir şirketle görüşen çift, çeşitli mülakatlardan başarıyla geçen bir taşıyıcı anne ile tanışır. Anna adındaki kadının bebeklerini doğurmasını isteyen çift, her şeyin yolunda gitmesi için elinden geleni yapar. Anna’nın hamile olduğunu öğrenen John ve Laura için işler yolunda gitmektedir. Bebeklerini taşıyan Anna’yı bu süreçte yalnız bırakmak istemeyen çift, onu evlerinde misafir etmeye başlar. Anna’ya rahat bir hayat sağlayan aile, bebeklerini kucaklarına alacakları günü sabırsızlıkla beklemektedir. Ancak bir süre sonra John, yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu fark eder. Anna’nın farklı planları olduğunu anlayan John, Laura ile birlikte kendilerini ölümcül bir oyunun içerisinde bulur.

13. Unforgettable/Saplantı (2017)

13. Unforgettable/Saplantı (2017)

IMDb: 5,1

Tessa Connover eşiyle boşanmış bir kadındır. Ayrılığın acısıyla zar zor baş edebilen kadının hayatı eski kocası David'in vurduğu bir darbeyle daha sallanır. David, Julia Banks adında bir kadınla tanışmıştır ve onunla evlenme hayalleri kurmaktadır. Üstelik David Julia'yı eskiden Tessa'yla birlikte yaşadıkları eve getirmiş, küçük kızları Lilly ile de tanıştırmıştır. Nişanlılık ve üvey annelik rollerine adapte olmaya çalışan Julia her ne kadar hayatının aşkını bulduğunu ve onu çok güzel günlerin beklediğini düşünse de, Tessa'nın tehlikeli saplantıları beklediklerinin tam tersini sunacaktır...

14. My Cousin Rachel (2017)

14. My Cousin Rachel (2017)

IMDb: 6,0

Daphne du Maurier'in romanına dayanan film, genç bir adam olan Philip'i temel alıyor. Philip günün birinde gizemli bir akrabası tarafından ziyaret edilir. Rachel Philip'in kuzenidir. Aynı zamanda Philip'in bodyguardıyla evli olan Rachel eşini kaybetmiştir. Philip eşinin ölümünde parmağı olduğunu düşündüğü kadından intikam almak ister ancak Rachel'la ilgili gizemli bir yan Philip'i kendine çekmeye başlar. Aralarında karşı konulmaz bir çekim oluşan ikili bu sırlarla dolu hayatlarında nereye sürüklenecektir?

15. Fatal Affair (2020)

15. Fatal Affair (2020)

IMDb: 4,4

Ellie, eski bir arkadaş olan David ile karşılaşmalarının ardından kocası Marcus ile olan evliliğini düzeltmeye çalışıyordur. Ama David, Ellie'nin düşündüğünden çok daha tehlikeli ve dengesizdir. Fatal Affair'in başrollerinde Nia Long ile Omar Epps yer alırken yönetmenliğini Peter Sullivan üstleniyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
3
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın