Görüş Bildir
Haberler
Aşık Olmak Zeki İnsanlar İçin Neden Kolay Değil? Bu 6 Neden Kendinizi Tanımanızı Sağlayacak!

Aşık Olmak Zeki İnsanlar İçin Neden Kolay Değil? Bu 6 Neden Kendinizi Tanımanızı Sağlayacak!

Gülbeyaz
21.04.2023 - 07:42

İzlediğimiz dizi filmlerdeki zeki karakterler hep ilgimizi çeker değil mi? Sherlock Holmes'tan Harry Potter'a izlerken hep zekalarına hayran kalırız. Ancak gerçekte çok zeki olan insanların hayatta o kadar da mutlu olmadığı çünkü aşık olmakta zorlandıkları görülmüştür. Peki neden zeki insanlar aşık olmakta zorlanır? Gelin birlikte bir bakalım... 👇

Kaynak: https://www.youtube.com/watch?v=PiW7F...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok zeki insanlar hep imrendiğimiz kişilerdir.

Çok zeki insanlar hep imrendiğimiz kişilerdir.

Yüksek zekalı insanların karşı konulmaz cazibeleri dizi filmlerde yaygın olarak kullanılan bir konu. Dünya'nın en zeki insanıdırlar ve kalbimizi kolaylıkla çalarlar. Bunun yanında her zaman aşkta inanılmaz derecede şanssız olarak lanse ediliyorlar. Bu gerçek hayatta da biraz geçerli. Zeki insanların aşık olmakta zorluk yaşadığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Peki neden? Bunun bazı sebepleri var;

1. Çok düşünürler.

1. Çok düşünürler.

İngilizcede 'overthinking' olarak geçen bu her konu üzerine detaylıca ve yeniden yeniden düşünme eylemine zeki insanlar oldukça eğilimlidir. Aşk denilince sadece kalbinizi dinlemek ve romantizmin tatlılığına kapılmak gerektiğini düşünebilirsiniz. Ancak zeki insanlar çok detaycı olduklarından kolay kolay hemen kapılmazlar. Bu sebeple eğer zeki biriyle birlikte iseniz sizin doğru kişi olup olmadığınızı defalarca düşünecektirler. Partnerlerini ve ilişkilerini didik didik analiz ettikleri, test ettikleri süre boyunca karşı taraf beklemekten sıkılabilir veya soğuyabilir. Ya da neden bu kadar çok sorguladıklarını düşünerek kırılabilirler.

2. Özgürlüklerine düşkündürler.

2. Özgürlüklerine düşkündürler.

Hollywood filmlerindeki 'sensiz yaşayamam' klişesi onlar için pek de geçerli değil. Çoğu zaman yalnız kalmak isterler ve tek başlarına geçirecekleri zamana ihtiyaç duyarlar. Bireysel olarak bir bütün gibi hissettikleri için birinin onları tamamlamasına ihtiyaçları yoktur. Siz zaten tam olan hayatlarına katkıda bulunabilir ve neşe katabilirsiniz. Bu, başkaları tarafından ilişki istemedikleri şeklinde yorumlanabilir, ancak gerçekte, sadece partnerlerine gereksiz yere yük olmak istemiyorlar. Onları mutlu etmenin partnerlerinin değil de kendi sorumlulukları olduğunun farkındadırlar.

3. Öncelikleri hedefleridir.

3. Öncelikleri hedefleridir.

Elbette bu zeki insanların hedeflerinin partnerlerinden daha önemli olduklarını düşündükleri anlamına gelmez. Hedeflerine öncelik verir ve bir işi bitirmeden partnerleri için aniden bırakmazlar. Bazı hedefler çok fazla dikkat ve zaman gerektirir, bu da hedefe ulaşılana kadar ilişkilerine çok fazla zaman ayıramayacakları anlamına gelebilir. Hatta bazıları hedeflerine ulaşana dek bir ilişki içinde bulunmayı hiç istemez. Sabırsız biri ile ya da onlarla aynı hayat görüşüne sahip olmayan biri ile olmak istemezler.

4. Duygularını ifade etmekte zorlanırlar.

Son derece zeki insanlar duygularını ifade etmekte ve başkalarıyla duygusal düzeyde bağlantı kurmakta zorlanabilirler. Kalplerinden çok beyinleri onların iç sesinde konuşan baskın taraftır. Bu onların derin ve anlamlı ilişkiler kurmasını zorlaştırabilir. Birini sevdiklerini fark etmeleri analiz etme sürecinden dolayı uzun sürdüğünden dolayı da uzak veya ilgisiz olarak görülebilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Standartları oldukça yüksektir.

5. Standartları oldukça yüksektir.

Standartın ne olduğu oldukça öznel bir kavram olsa da yüksek standarttan kastımız bulması zor olabilecek zeka ve hırs düzeylerine uyan bir partner. Ayrıca muhtemelen insanlarla aralarına çizdikleri sınırları olacaktır ve onları aşmanız gerekir. Sınırlarından ödün vermekte zorlanabilirler, bu da onları genellikle yalnız olmayı tercih etmeye iter.

6. Hassas noktalarını göstermekten çekinirler.

Kendi kendilerine yettikleri ve iyi olduklarını düşündükleri için hassas oldukları konuları partnerine açmak onlara zor gelebilir. Güven problemi yaşayabilir ya da savunmasızlıklarını başkalarına açılmaktan korkabilirler. Geçmişte incinmiş olabilirler veya gelecekte incinmekten korkabilirler, bu da güvenmelerini zorlaştırır. Kırılganlık korkusu onların yakın ilişkiler kurmasını engelleyebilir.

Peki sizi bir ilişkiden alıkoyan şeyler nelerdir? Çok zeki olan biri ile birlikte olabilir miydiniz?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?