Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücrete Büyük Zam Kapıda: Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücrete Büyük Zam Kapıda: Asgari Ücret 2022 Ne Kadar Olacak?

Yılın son ayında vatandaşların en önemli gündem maddesi kuşkusuz asgari ücret. Milyonlarca çalışan, yeni yılda asgari ücretin ne kadar olacağını araştırıyor. Asgari ücret ile birlikte bir çok ürüne gelecek zam da vatandaşın kafasını kurcalıyor. Türkiye’de uygulanacak asgari ücret, işçi ve işveren temsilcileri ile bakanlık yetkililerin görüşmeleri sonrasında belli oluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mecliste yaptığı konuşmada 'Bul yıl asgari ücrete görülmemiş bir zaman yapacağız' ifadelerini kullandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, toplantı gerçekleşti mi? İşte asgari ücret 2022 ile ilgili tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tüm vatandaşların gözü kulağı bugün toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda olacak. İşçi sendikaları, işveren temsilcileri ve bakanlık yetkililerin katılacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan çıkacak kararla 2022 asgari ücret belli olacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman?

Asgari Ücret zammı için gözler yapılacak olan toplantıya çevrildi. 15 kişilik komisyon her yıl Aralık ayının ilk haftası toplanıyor. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, geçen yıl toplantıları 4 Aralık, 15 Aralık, 22 Aralık ve 28 Aralık'ta gerçekleştirmişti. 

2022 asgari ücretin belirlenmesi adına ilk toplantı 1 Aralık’ta yani bugün toplanıyor.

Asgari Ücrette Ne Kadar Vergi Kesiliyor?

Asgari Ücrette Ne Kadar Vergi Kesiliyor?

Şu anda asgari ücretten SGK primi, gelir vergisi, damga vergisi ve işsizlik sigortası işçi payı olmak üzere 752 TL kesinti yapılıyor. Asgari ücretliden yüzde 15 gelir vergisi ve binde 7.59 oranında damga vergisi kesiliyor. Bu iki vergi için işçinin maaşından yapılan aylık kesinti 214 TL. Taraflar ücretler üzerindeki vergilerin kademeli olarak azaltılmasını istiyor.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın