Görüş Bildir
Haberler
Son Dakika 2022 Asgari Ücret Belli Oldu: Yeni Yılda Asgari Ücret Net Ne Kadar Olacak?

Son Dakika 2022 Asgari Ücret Belli Oldu: Yeni Yılda Asgari Ücret Net Ne Kadar Olacak?

Hacer Tonay
16.12.2021 - 15:35

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Milyonların heyecanla beklediği asgari ücret açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi. 2022’ye sayılı günler kalmışken gözler yapılacak olan asgari ücret görüşmelerinden çıkan sonuca çevrilmiş durumda. Milyonların nefesini tutup beklediği 2022 yılı asgari ücretin tespiti için görüşmeler sonuçlandı. Asgari ücret komisyonunun son görüşmesi bugün gerçekleşti. Toplantıdan sonra asgari ücretin ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, 2022 asgari ücret ne kadar? Asgari ücret zam oranı belli oldu mu? Asgari ücret zam oranı ne kadar olacak? 2022 asgari ücrette son durum nedir? İşte asgari ücrete dair tüm merak edilenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 asgari ücret açıklandı! Son dakika bilgisine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı külliyesinden 2022 yılında uygulanacak yeni asgari ücret rakamları açıklandı! Asgari ücrete yapılacak olan zam oranının merakla beklendiği son dakikalarda gözler yapılan toplantı sonucundan çıkan karara çevrilmiş durumda. Milyonların nefesini tutup beklediği sonuç ise bugün toplanan son asgari ücret komisyonu tarafından belirlendi. Çıkan sonucu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Asgari ücrete ciddi bir zam yapılmasını bekleyen asgari ücretli çalışanlar toplantı sonucunda tatmin olacakları sonucun çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Asgari ücret zam oranı 2022 ise en çok merak edilen konular arasında. Nefeslerin tutulduğu toplantının sonuncusu bugün gerçekleşti. Peki, asgari ücret 2022 ne kadar oldu? Asgari ücret zam oranı bugün belli oldu mu? 2022 asgari ücrette son durum nedir? İşte 2022 asgari ücret rakamları...

Asgari Ücret Zam Oranı Belli Oldu mu?

Asgari Ücret Zam Oranı Belli Oldu mu?

2022 Asgari ücret açıklandı! Merakla beklenen 2022'de uygulanacak asgari ücreti ise Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu. Asgari ücret zam oranı resmi olarak belli oldu. Bugün sonuncusu düzenlenen toplantıdan nihai karar çıktı.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun dördüncü toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda gerçekleştirildi.

Komisyon üyeleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi ve yeni asgari ücret Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı.

2022 asgari ücret net 4 bin 250 lira olarak belirlendi!

Erdoğan konuşmasında; 'Son 50 yılın en yüksek rakamı olan asgari ücret yüzde 50 seviyesinde artış göstermiştir. Asgari ücrette tarihi rakamlarla artış gösterdik.

Asgari ücretten gelir vergisiyle damga vergisini kaldırıyoruz. Asgari ücrette işveren üzerindeki yükü kaldırıyoruz. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum' diyerek sözlerini sonlandırdı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Komisyon asgari ücretin 4 bin lira üzerinde olması yönünde görüş bildirmiştir.

Bu son 50 yılın en yüksek artış oranını ifade ediyor, artış yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti.

Bu artışla çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum.

Şu anda bazı sıkıntılar var, bu sıkıntıları da en kısa zamanda aşacağız.

Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat belirsizliğine en kısa sürede son vermekte kararlıyız.

Asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz.

Böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış oluyoruz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Uzun zamandır merak edilen asgari ücretle ilgili çalışmalarımızı tamamladık. Kararımızı verdik. Biz de bu süreçte özellikle komisyondaki katkılarıyla işveren sendikalarımıza işçi sendikalarımıza teşekkür ediyoruz.' dedi

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol da 'Devletimiz en iyisini yapabilmek için çalışıyor. Bizim bakış açımız da çok net. Çalışan olmadan işveren olmaz' dedi.

Asgari Ücretten Vergiler Kaldırıldı!

Asgari Ücretten Vergiler Kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Asgari ücretten gelir vergisiyle damga vergisini

kaldırıyoruz. Asgari ücrette işveren üzerindeki yükü kaldırıyoruz. Böylece işveren kesimini 450 TL ilave yükten kurtarmış oluyoruz. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyorum' diyerek asgari ücretten vergilerin kaldırıldığını duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın