Görüş Bildir
Haberler
Aselsan Genel Müdürü Olarak Atanan Ahmet Akyol Kimdir? Ahmet Akyol Hakkında Tüm Bilinenler

Aselsan Genel Müdürü Olarak Atanan Ahmet Akyol Kimdir? Ahmet Akyol Hakkında Tüm Bilinenler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla, Savunma Sanayii Başkanlığına atanan Prof. Dr. Haluk Görgün ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine veda etti. Yaşananların ardından merakla beklenen yeni isim belli oldu. Gözlerin üzerinde olduğu bu önemli koltuğa Ahmet Akyol getirildi. Gündemin öne çıkan isimlerinden olan Ahmet Akyol savunma sanayi dünyasında ve iş dünyasında büyük bir heyecan yarattı. Peki Ahmet Akyol kimdir? Ahmet Akyol ne iş yapıyor?

İşte yeni ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol hakkında tüm bilinenler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Akyol Kimdir?

Ahmet Akyol Kimdir?

Kocaeli doğumlu olan Ahmet AKYOL, 1982 yılında dünyaya gelmiştir. Üniversite eğitimine adım attığı yıllarda, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde eğitim görmüş ve 2005 yılında mezun olmuştur. 

Eğitim serüvenine Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nin Kamu Yönetimi Bölümü'nü de okuyan Akyol 2010 yılında bu bölümden mezun olmuştur.

Stanford Üniversitesi’nde 2018- 2019 yıllarında “İnovasyon Liderlik” eğitimi almasının yanı sıra Cranfield Üniversitesi’nde de Elektro-Optik ve Haberleşme konularında eğitimler görmüştür. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kamu Yönetimi Yüksek Lisans eğitimini sürdürmektedir.

Evli ve üç çocuk babasıdır

Ahmet Akyol Hangi Görevlerde Bulundu?

Ahmet Akyol Hangi Görevlerde Bulundu?

2007-2023 yılları arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Millî Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN, HTR ve Quantum3D’de Mühendis, Müdür, Müşavir ve Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulunmuştur.

6 Nisan 2018 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Muhabere, Elektronik, Bilgi Sistemleri Daire Başkanı görevine, 26 Ocak 2021 tarihinde de SSB’de Elektronik Harp ve Radar Sistemleri Daire Başkanı görevine getirilmiş olup 1 Temmuz 2022 tarihine kadar SSB’de Daire Başkanı olarak görevine devam etmiştir.

Ahmet Akyol'un Aselsan Kariyeri

Ahmet Akyol'un Aselsan Kariyeri

28 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen ASELSAN Yönetim Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Ahmet Akyol, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik Sektör Başkanı olarak atanmıştır.

Ayrıca, TÜBİTAK SAGE Yönetim Kurulu Üyeliği ve NATO STO Sensor ve Elektronik Paneli Kurul Üyeliğini de sürdürmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın