Görüş Bildir
Haberler
Arjantin'de Şüpheli Şekilde Ölen Savcı Devlet Başkanı İçin Yakalama Kararı Hazırlamış

Arjantin'de Şüpheli Şekilde Ölen Savcı Devlet Başkanı İçin Yakalama Kararı Hazırlamış

Ulaş
04.02.2015 - 17:48

Geçtiğimiz ay şüpheli şekilde hayatını kaybeden savcı Alberto Nisman’ın evindeki çöpte, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez de Kirchner hakkında hazırladığı yakalama emrinin taslağı bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cristina Fernandez’in 1994’te başkent Buenos Aires’deki bir Yahudi merkezine düzenlenen ve 85 kişinin öldüğü saldırıda sorumluluğu olduğu iddiasıyla dava açan Nisman, üst düzey devlet görevlileriyle ilgili iddialarını açıklayacağı meclis oturuma saatler kala evinde ölü bulunmuştu.

Kafasından tek kurşunla vurulmuş halde bulunan savcının önce intihar ettiği açıklanmış, ardındansa savcının öldürülmüş ya da intihara zorlanmış olabileceği belirtilerek soruşturma başlatılmıştı.

Nisman’ın şüpheli ölümünü soruşturan müfettiş Viviana Fein, savcının evindeki çöpün içinde Cristina Fernandez hakkındaki yakalama emrinin taslağını bulduklarını açıkladı.

Bu açıklama Buenos Aires hükümetine muhalifliğiyle bilinen Clarin gazetesinin haberini de doğrular nitelikte. Gazeteye göre, Nisman bu taslağı geçtiğimiz Haziran ayında hazırlamış, ancak 350 sayfalık iddianameye eklememişti.

Arjantinli yetkililerse gazetenin iddialarının kabul etmemişti.

Ne olmuştu?

Savcının bu şüpheli ölümünün ardından gözlerin çevrildiği Cristina Fernandez, ilk olarak savcının intihar ettiğine inandığını açıklamış, tepkilerin ardındansa ‘savcının ölümünün arkasında istihbarat servisindeki ‘düzenbaz unsurların’ parmağı olabileceğini’ iddia etmişti.

Nisman 1994 yılında Yahudi merkezinde düzenlenen saldırının sorumlusunun İran olduğunu, Fernandez’in de İran’la yapılan petrol anlaşmalarına karşılık Tahran’ın olaydaki sorumluluğunu örtpas ettiğini söylüyordu.

Ancak hem İran hem de Fernandez, Nisman’ın bu iddiaları reddediyor.

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/arjantinde-su...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0