Görüş Bildir
Haberler
Arınç'tan İmamoğlu Yorumu: 'Büyük Bir Popülariteyi Kendi Ellerimizle Ona Verdik'

etiket Arınç'tan İmamoğlu Yorumu: 'Büyük Bir Popülariteyi Kendi Ellerimizle Ona Verdik'

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda katıldığı bir söyleşide gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Arınç, İstanbul seçimleri için 'Ekrem İmamoğlu'nun bile hak kazanmadığı büyük bir popülariteyi biz kendi ellerimizle ona vermiş olduk' yorumunu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Kim sert olduysa, kim nefret dilini kullandıysa, kim tehdit ettiyse kaybetti'

'Kim sert olduysa, kim nefret dilini kullandıysa, kim tehdit ettiyse kaybetti'

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Kocaeli Kitap Fuarı'nda bir söyleşiye katılan Bülent Arınç, gündeme dair yorumlarda bulundu. 

Sputnik'in haberine göre, 30 Mart'ta kendisine 'Yarınki seçimlerin sonucu ne olacak?' şeklinde soru sorulduğunu belirten Arınç, verdiği yanıtı şöyle ifade etti:

'31 Mart akşamının sonuçlarını benden soruyorlar. Dedim ki, 'Ben şimdi inandım ki, Ahmet Yesevi Hazretleri'nin bu nasihatine kim uyduysa, o seçimi kazanır. Allah beni mahcup etmedi. Kim sert olduysa, kim nefret dilini kullandıysa, kim tehdit ettiyse kaybetti. Ben 'Kim' diyorum, siz içine kimi koyarsanız koyun da beni bulaştırmayın. 82 milyonun bütün farklılıklarına müsamaha ile bakarak bizim onları kucaklamamız lazım. Bu mümkün, yeter ki istensin'

'Yavaş'ın kazanacağı o kadar belli ki'

'Yavaş'ın kazanacağı o kadar belli ki'

Ankara seçimleriyle ilgili olarak, Yavaş'ın kazanacağının çok belli olduğu yorumunda bulunan Arınç, şu ifadeleri kullandı:

'2 sebepten belliydi. Birincisi, adam bundan önceki seçimi kazandığına ama Melih Gökçek'in hilesiyle kaybettirildiğine inanıyor. İşin kötüsü, Ankaralı da buna inanmış. O yüzden afişlerde ne yazıyor? 'Hak yerini bulacak, Mansur Yavaş kazanacak'. Ankaralı buna karar vermiş. Kimi aday gösterseniz, kazanacağı az çok belli gibi. Şahsi kanaatimi söylüyorum. İkincisi, bu adamın çek, senet işi varmış da birisine şöyle bir imza atmış da, o da şöyle yapmış, böyle yapmış. Hangi tarihte bu? 2009'da, 2010'da, 2011'de. Sen yeni mi uyandın? Seçimden 1 hafta önce mi aklına geldi bu? Yapmayacaktınız bunu. Yapmayacaktınız. Bunlarla artık Türkiye'de hiçbir şey kaybedilmez.'

'YSK zannediyorum ki adil bir karar verecektir'

'YSK zannediyorum ki adil bir karar verecektir'

İstanbul seçimleri iptali ile ilgili gelen bir soruya, 'Bu işi kokutmamak lazım' şeklinde yanıt veren Arınç, 'Sonucun belli olmadığı her gün, Ekrem İmamoğlu'nun üzerine koyuyoruz. 1 kat, 2 kat, 3 kat, 5 kat, 6 kat. Siz bugün seçim kaybetmiş olsanız veya kaybettirilmiş olsa bile, şüphesiz YSK'nın kararıyla olacak, 5 sene sonrasının Cumhurbaşkanı adayına hazır olun.' dedi.

YSK'nın adil bir karar vereceğini düşündüğünü belirten Arınç, 'Yanlış yaptığınız şeyi ileride düzeltmek mümkün olmuyor ve genelde halkın tepkisi farklı şekillerde tecelli ediyor. Ekrem İmamoğlu'nun bile hak kazanmadığı büyük bir popülariteyi biz kendi ellerimizle ona vermiş olduk' sözlerini de ekledi.

'Bahçeli bizi yüzde 35'lere düşürdü'

'Bahçeli bizi yüzde 35'lere düşürdü'

Arınç, MHP ile ittifak konusunda ise 'Bahçeli bizi yüzde 35'lere düşürdü. Yüzde 35'lere düştüysek biz, kendi ifadesine göre söylüyorum, parti olarak, seçimde aldığımız sonuç olarak değil, biz yüzde 19'uz dediği zaman bize kalan yüzde 32. Bu doğruysa bir alarm zili çalması lazım.' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
386
132
21
11
10
10
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Umut

akp nin fetoyle mucadele etmediginin en buyuk kaniti bu kişidir. kozmik odanin acilmasina sebep olup neredeyse kozmik odaya giren temizlikciye kadar içeriye ... Devamını Gör

Uyuşuk adam

Siz hiçbir şey vermediniz çalıştılar ve aldılar...

Balkan Türkleri

31 Mart seçimlerinde ve sonrasında yaşananlar sadece bir yerel seçim/belediye meselesi değildir artık.Ben Türkiye Demokrasisi'nin bir yol ayrımında olduğunu ... Devamını Gör