Görüş Bildir
Haberler
Arda, Real Madrid'i Yıkan Golü Anlattı

Arda, Real Madrid'i Yıkan Golü Anlattı

Fatih
14.09.2014 - 20:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Arda, Real Madrid'i Yıkan Golü Anlattı

Real Madrid'e attığı gol ile Atletico Madrid'e galibiyeti getiren Arda Turan, önemli açıklamalarda bulundu.  

Atletico Madrid’in yıldız futbolcusu Arda Turan, Real Madrid karşısında takımına galibiyeti getiren golü anlattı ve Avrupa’nın en büyük takımları arasında yer aldıklarını söyledi. Milli oyuncu, NTVSpor'a yaptığı açıklamalarda, İzlanda mağlubiyeti ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

'24 FUTBOLCUNUN DA ROTASYONU VAR'

Takımdaki bütün oyuncuların çok kaliteli olduğunu belirten Arda, “Çok önemli oyunculardan kurulu bir takımız. 24 oyuncunun da rotasyonu var. Tam anlamıyla hazır olmak çok önemli, çünkü 7 maç üst üste oynayacağız. O da beni bir 90 dakikanın ardından bir 90 dakika daha oynatmak istemedi beni. Hangimizin hangi maçta oynayacağı ve ne kadar süre alacağı çok önceden belli” dedi.

'BENİM AÇIM DAHA İYİYDİ'

Atletico Madrid’i Real Madrid karşısında galibiyete taşıyan golünü anlatan Arda, “Pozisyon oluşurken ‘bende’ dedim, 2 ya da 3 defa... Juan Fran oraya gittiğinde ben penaltı noktasına doğru gitmiştim. İki oyuncu içeriye gidiyor, bir oyuncu penaltı noktasına gidiyor, bu da tamamen çalışmayla ilgili bir durum. Normalde ben topu Raul Garcia’ya bırakırım. Çünkü şut özelliği benden çok çok daha iyi olan bir futbolcu. Ama benim açım daha iyiydi ve top da yumuşak geliyordu. Ben de topa iyi vurdum” şeklinde konuştu.

'3 SENEDİR İVME KAZANAN BİR TAKIMIZ'

Avrupa’nın en büyük takımları arasında yer aldıklarını belirten Arda, “3 senedir ivme kazanan bir takımız. Bence Avrupa’nın en büyük kulüpleri arasında yer alıyoruz. 8 maçtır Barcelona’ya yenilmedik. Real Madrid’e son maçlarda üstünlük kurduk. Chelsea, Milan ve birçok Avrupa takımına üstünlük sağladık. Bu da bizim artık büyük takımlar arasında olduğumuzu gösteriyor. Ama ne olursa olsun her zaman haddimizi biliyoruz, maç maç gidiyoruz” dedi.

'MİLLİ MAÇIN BURUKLUĞU ÜZERİMDEYDİ'

Milli Takım’ın İzlanda deplasmanında aldığı 3-0’lık mağlubiyetin burukluğunu yaşadığını ifade eden Arda, “Real Madrid maçında da milli maçın burukluğu üzerimdeydi. Ancak şunun bilinmesi gerekiyor, İzlanda küçümsenecek bir takım değil. Hırvatistan ile play-off oynadılar. Kendi sahalarında oynadıkları karşılaşmaları sürekli kazanıyorlar. Sürekli birlikte oynayan bir takım. Atletico Madrid’e de bakarsanız bizden kadro olarak çok daha iyi takımlar bulabilirsiniz. Ancak yenildiğimiz maç sayısı ya 2 ya da 3 maçtır. Takım olmak o yüzden çok önemli bir şey... Milli takım için eleştirileri tabii ki kabul ediyoruz. Çok kötü bir performans sergiledik. Ancak 1 maç kaybettik, her şey bitmiş değil. Sonuna kadar savaşıp mücadele edeceğiz. Bu kadar çok baskı hissedersek, bu Çek Cumhuriyeti maçına da yansıyabilir. Daha rahat hareket edeceğiz. Ancak bunun dışındaki bütün sorumlulukları şahsım olarak kabul ediyorum” dedi.

'24 FUTBOLCU DA KENDİNİ DEĞERLİ HİSSEDİYOR'

Atletico Madrid’de motivasyonun nasıl sağlandığı sorusuna Arda, “Öncelikle takımdaki 24 futbolcu da kendisini değerli hissediyor. Hiçbir futbolcunun maçbaşı ücreti yok. Herhangi bir maddi kayıp olmadığı zaman bütün futbolcular kendini takıma ait hissediyor. Ayrıca biz haddimizi biliyoruz ve mücadele etmeyi öğrendik. Dünyanın en büyük takımlarına karşı oynamaktan, orada kazanmaktan zevk alıyoruz. Emek veriyoruz, çalışıyoruz. Bu şekilde de başarılar geliyor” şeklinde yanıt verdi.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/dunya/isp...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0