Görüş Bildir
Haberler
Aralarında 57 Yaşında Olan da Var... 21 Erkeği 'Jigolo Olma' Vaadiyle 200 Bin Lira Dolandırdı

Aralarında 57 Yaşında Olan da Var... 21 Erkeği 'Jigolo Olma' Vaadiyle 200 Bin Lira Dolandırdı

Batuhan
10.03.2021 - 10:28

İstanbul'da cep telefonuna 'Ayda 20 bin lira kazanç ile jigolo olmak ister misiniz?' diye SMS gelen H.G. (57), mesaja geri dönüş yapması üzerine 13 bin lira dolandırıldı. Çalışma başlatan polis ekipleri şüphelinin kurduğu çağrı merkezinden erkeklere ulaşarak aynı yöntem ile 21 erkeği toplamda 200 bin lira dolandırdığı tespit edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Olay, 20 Eylül 2020'de gerçekleşti. Şüpheli İsmail.E., önceden pornografik içerikli sitelere kayıt olmuş erkeklerin telefon numaralarını tespit ederek onlara;  'Ayda 20 bin lira kazançla jigolo olmak ister misiniz? Cevabınız 'evet' ise lütfen bizi arayınız' diyerek kısa mesajlar gönderdi. Mesajı gören H.G., gelen mesaja karşılık geri aradı. Çağrı merkezini ajans olarak tanıtan şüpheli, ilk olarak H.G.'den kayıt ücreti olarak 3 bin lira istedi. Bu ücreti İsmail E.'nin banka hesabına yatıran H.G., ertesi gün müşteri bulunduğu bilgisi üzerine 10 bin lira daha ödedi. Bu parayı müşteri ile buluştuktan sonra iki katı ile kendine ödeneceğini zanneden H.G., kendisini kimsenin arayıp sormaması üzerine dolandırıldığını anladı.

"Çoğu kişi şikayetçi olmaktan utanıyor"

"Çoğu kişi şikayetçi olmaktan utanıyor"

Kişinin şikayeti üzerine Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Teknik ve fiziki takip sonucunda şüpheli İsmail E, 8 Mart tarihinde Bahçelievler Şirinevler Mahallesi'nde kıskıvrak yakalandı. Şüphelinin 'dolandırıcılık' suçundan 17 kaydı olduğu öğrenilirken, 21 erkeği 1 sene içerisinde toplamda 200 bin lira dolandırdığı tespit edildi. Öte yandan, çoğu mağdurun evli olmasından ve utancından dolayı polis merkezine giderek şikayetçi olmadığı öğrenildi. İsmail E., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Ümraniye F Tipi Cezaevine gönderildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Can_Can

Ya 57 yaşındasın ve bir kadının senin için 20.000 lira ödemesi sana ilk başta mantıklı geliyor oyle mi?? Yunan tanrısı mıyız, yarı ölümsüz falan mıyız nedir ... Devamını Gör

Barış Bayrakçı

Yaw artık her ay su haberlerı okur olduk yazık

Süreyya Fikret

57 yasinda 20000tl edecegini düsünen dayının umudundan istiyorum