Görüş Bildir
Haberler
Araba Hackleme

Araba Hackleme

Burcu Pak
12.02.2015 - 08:31 Son Güncelleme: 12.02.2015 - 11:45

Araba Hackleme

Araba Hackleme

Bu konu sürekli olarak bazı teknoloji haberleri sitesinde kendini göstermeye başladı. Aslında ilk başlarda bende fazla umursamıyordum ama mysubh.com sistesi sürekli olarak bu konu üzerinde durmasını benimde dikkatimi çekti.

Araba hackleme ile ilgili haberlerin olduğu kaynak

http://mysubh.com/makale/3584/araba-hackleme-olaylari-buyuyecek.html

Bu haberlerden sonra Yabancı basında da bu konu hakkında ciddi bir inceleme yapılmış o haberide sizinle paylaşıyorum

20 otomobil üreticisinin sorgulanması ardından, ABD'li senatör Ed Markey tarafından otomobillerin iç güvenliği ve ne kadar kişisel veri depoladıkları hakkında yayınlanan rapora göre, sonuçlar pek de iç açıcı değil.

Kısaca söylemek gerekirse, günümüzdeki otomobillerde bulunan bilgi sistemleri ve hatta bilgisayarlar, kablosuz bir şekilde ele geçirilebiliyor. Fiziksel bir temas gerekmemesi, genellikle olayın gerçekleşmesinin ardından geride bir iz kalmaması anlamına da geliyor.

Kötü amaçlı yazılımlarla araçların kapılarının açılması veya nerede bulunduğunuz ve ne kadar hız yaptığınız gibi verilerin depolanması mümkün. Pek çok modeldeki verilerin şifrelenmemiş olması da toplanan bu verilerin kolaylıkla okunabilmesi demek.

Söylenene göre, motorların çalışmasını sağlayan veya direksiyon ve frenlerin bağlantısını sağlayan sistemler gibi önemli noktalar, genel sistemden ayrılmış ve daha güvenli oluyorlar. Ancak bu, kişisel veriler toplayan sistemlerin güvensiz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Markey'nin söylediği üzere, günümüzde araçlarımız ile daha bağlantılı bir hale gelmekteyiz ve yeni teknolojileri giderek daha fazla kullanıyoruz. Ancak otomobil üreticileri, bizleri siber saldırılara karşı korumak adına üzerilerine düşen görevi yapmıyorlar. Bu yüzden de siber uzmanlar ile araç üreticilerinin beraber çalışarak günümüz araçlarını daha güvenli bir hale getirmeye çalışmaları gerekmekte

Araba Hackleme konusu bu kadar ciddi durumda iken acaba ülkemizde bu konuda bir çalışma varmı :)

Kaynak: http://www.mysubh.com
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın