Görüş Bildir
Haberler
Araba Garajında Başlatılan 10 İnanılmaz Yenilikçilik

Araba Garajında Başlatılan 10 İnanılmaz Yenilikçilik

Zyayrdm
29.06.2014 - 01:12 Son Güncelleme: 26.04.2022 - 17:30

Dünyaca ünlü girişimciler, mucitler, sanatçılar ve vizyoner kimseleri başarıya götüren ortak bir yer bulunuyor. Günümüze kadar varlığını sürdürmüş ve popülerliği yakalamış oluşumların hikayelerini okuduğumuzda karşılaştığımız nokta çoğu zaman ‘garaj’ buluşmalarıdır.

Kaynak: http://tixtoks.com/araba-garajinda-ba...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Apple

1. Apple

Günümüzde en önemli teknoloji şirketi Apple’ın temeli Steve Jobs’un ailesinin garajında başladı.

1976 yılında garajda çalışmalara başlayan Steve Jobs (21) ve Steve Wozniak (26) yerel bir perakende firması için 30 gün içinde 50 el yapımı bilgisayarı oluşturdu. Her bir bilgisayarı da 500 dolardan sattı. O günden sonra onları kimse durduramadı.

Adres: 2066 Crist Dr, Los Altos, California

2. The Beatles

2. The Beatles

The Beatles’tan önce John Lennon, birkaç okul arkadaşıyla birlikte The Quarrymen grubunun bir üyesiydi. Grup üyelerinden birinin ailesinin gürültüye dayanamamasıyla da geleceğin süperstarı ve kendi grup üyeleri de bir arka bahçenin sığınağında çalışmalarına devam ettiler.

3. Amazon

3. Amazon

1994 yılında Jeff Bezos, Amazon’u online kitapçı olarak kurduğunda o zamanlar siteyi garajından yönetiyordu. 1995 yılının Temmuz ayında ilk kitabını sattı ve yine aynı garajda paketledi.

Amazon şu anda dünyanın en büyük online perakendecisi.

Adres: 10704 NE 28th, Bellevue, Washington

4. Harley Davidson

4. Harley Davidson

1901 yılında William S. Harley, bisikletine takacağı bir motor yaratmayı planladı. Birkaç yıl içinde Harley ve arkadaşı Arthur Davidson, ahşap bir kulübede motorla çalışan bir bisiklet oluşturdu. (1993)

Adres: Kuzey Milwaukee’de bir yer, Wisconsin

5. Microsoft

5. Microsoft

1975 yılında Bill Gates ve Paul Allen, teknoloji devi Microsoft’u bir garajda kurdu. IBM için ilk işletim sistemini 80 bin dolara lisansladığı yer de yine garajdı. Daha sonra bilgisayar piyasasına hakim olacak Windows’un yazılımını gerçekleştirdiler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Disney

6. Disney

1923 yılında Walt ve Roy Disney, amcaları Robert Disney ile bir garaja taşındı. Bir arabanın sığabileceği büyüklükteki garajda Disney’in ilk stüdyosu kuruldu ve orijinal ‘Alice Harikalar Diyarında’nın bir bölümü olan Alice Comedies’i çekmeye başladılar.

Bugün Disney, dünyanın en çok kar eden medya şirketi.

Adres: 4651 Kingswell Ave, Los Angeles, California

7. Google

7. Google

Stanford öğrencileri Larry Page ve Sergey Brin, Google üzerinde 1998 yılı yazında çalışmaya başladı.

Susan Wojcicki’nin garajını kullanmaya başladılar ve internet tarihinde en çok trafik alan siteyi oluşturmak üzere çalışmalara başladılar.

Yakın zamanda ise başladıkları proje okul işlerine engel olmaya başladı. Bunun üzerine ikili de Google’ı arama motoru Excite’a 1 milyon dolara satmak istedi. Excite ise bu teklifi reddetti.

Adres: 232 Santa Margarita Ave, Menlo Park, California

8. Hewlett Packard

8. Hewlett Packard

1939 yılında dünyadaki en büyük şirketlerden HP, 538 dolar değerindeki yatırımla bir garajda başladı.

Bill Hewlett ve Dave Packard, daha sonra Walt Disney’e satacakları ses osilatörleri yaptı.

Adres: 367 Addison Ave, Palo Alto, California

9. Nike

9. Nike

1964’ten 1978 yılına kadar Blue Ribbon Sport olarak bilinen Nike, garajda yer alma lüksüne sahip olamadı. Philip Knight ve Bill Bowerman, spor ayakkabısını araba bagajından satmaya başladılar.

10. Weezer

10. Weezer

Grubun ilk yıllarında rock grubu Weezer, çalışmalarını Los Angeles’te Amhers’te bir garajda gerçekleştiriyordu. 1995 yılında ‘Say Ain’t So’ hit şarkısının müzik videosunu İlk yıllarını geçirdiği bu garajda çekti.

O günden sonra müzik grubunun albümleri dünya çapında 17 milyondan fazla sattı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın