Görüş Bildir
Haberler
Apple, Wi-Fi Assist İçin Veri Sayacı Özelliği Getirdi

Apple, Wi-Fi Assist İçin Veri Sayacı Özelliği Getirdi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple’ın IOS 9 için geliştirdiği Wi-Fi asistanı, teorik olarak iyi özelliklere sahip. Wi-Fi bağlantınızda sorun olduğunda otomatik olarak hücresel veri kullanımına geçmeye olanak tanıyan özellik oldukça faydalı. Ancak ne yazık ki bunu yaparken sizin haberiniz olmayabiliyor ve ne kadar veri harcadığınızı takip edemiyorsunuz. İşte Apple, IOS’un son beta sürümünde bu durumu düzeltiyor.

Wi-Fi asistanı, IOS 9.3 Beta 1 sürümünde yine mevcut, ve özelliği etkinleştirdiğiniz yerin hemen altında artık ne kadar veri harcandığını gösteren bir sayaç bulunuyor. Bu mükemmel bir çözüm yolu değil elbette. Mesela hücresel veri kullanımına geçildiğinde durum çubuğunda bir sembol veya bildiri görünebilirdi. Ancak en azından bu yeni sayaç sayesinde IOS kullanıcıları, ne kadarlık veri kullanıldığını sadece tahmin etmeyip bu özellik üzerinden takip edebilecekler.

Bilindiği gibi Wi-Fi açmak kapamak ayrı bir problem olduğu için sık sık uğraşılan bir konu. Özellikle de dışarıda otomatik olarak bağlanılmaya çalışan Wi-Fi’lar ayrı bir işkence olabiliyor. İşte Wi-Fi asistanı bu problemler sebebiyle sunulan bir özellik olarak biliniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın