Görüş Bildir
Haberler
Apple ve Google Sahte Instagram Uygulamasını Marketten Kaldırdı

Apple ve Google Sahte Instagram Uygulamasını Marketten Kaldırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple ve Google, Instagram için yazılan ve kullanıcılar arasında oldukça popüler hale gelen üçüncü parti bir uygulamayı kullanıcı şifrelerini çaldığı ve izinsiz olarak resim paylaştığı gerekçesiyle uygulama mağazalarından kaldırdı. InstaAgent isimli uygulamanın yetkilendirildiği Instagram hesaplarının kullanıcı adı ve şifrelerini sakladığı ve uzaktaki bir sunucuya gönderdiği bir iOS geliştiricisi tarafından keşfedilerek Twitter’da duyuruldu.

Google hızlıca hareket ederek uygulamayı Play Store’dan kaldırırken, Apple biraz daha geç kaldı ancak o da birkaç saat sonra uygulamayı mağazasından çıkardı. Instagram kullanıcılarını üçüncü parti uygulamalara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarsa da, kullanıcıların InstaAgent’ın ‘profilime kim bakmış’ özelliğinin cazibesine kapıldığı belirtiliyor.

Uygulama mağazadan kaldırılmış olsa da bugüne kadar yüzbinlerce şifreyi çaldığı belirtiliyor. Apple Store’da bazı ülkelerde ‘en iyi ücretsiz uygulamalar’ listesinde başa tırmanan uygulama Play Store’da da 100.000 – 500.000 arasında kullanıcı tarafından indirilmişti.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/11/11/97...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
3
2
2
2
1
0