Görüş Bildir
Haberler
Apple, Hareket Algılama Teknolojisi Geliştiren Faceshift'i Satın Aldı

Apple, Hareket Algılama Teknolojisi Geliştiren Faceshift'i Satın Aldı

Batuhan
26.11.2015 - 10:07

Apple, hareket algılama teknolojileri konusunda çalışmalar yapan ve daha çok oyun şirketleriyle birlikte çalışan Faceshift’i satın aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde, EasyPay ödeme sistemini ülkemizde hayata geçiren Apple’ın iOS kullanıcılarına özel olarak bir destek uygulaması üzerinde çalıştığı bilgileri ortaya çıkmıştı. Şirket, kullanıcılara teknik konularda olan desteğini artırmak adına özel bir iOS uygulaması üzerinde çalışıyor ve bu uygulama iOS yüklü cihazlarla ilgili hem donanım hem de yazılım anlamında çeşitli bilgilere erişilmesini mümkün kılacak.

Apple cephesiyle alakalı önemli bir diğer gelişme ise Faceshift’in satın alınması oldu. Bu yılın hemen başında hareket algılama teknolojisi üzerinde çalışmalar gerçekleştiren Faceshift’in Apple tarafından satın alınabileceğine yönelik haberler çıkmış; fakat Apple her söylenti haberinde olduğu gibi konuya sessiz kalmıştı. Kısa bir süre önce yapılan açıklamayla birlikte Apple, satın almayı doğruladı.

Bilmeyenler için Faceshift şirketinin çeşitli oyun geliştiricileri ve animasyon hazırlayan firmalarla yüz ifadeleri ve hareket algılama konularında ortak çalıştığını belirtelim. Evet; daha çok bu şirketlerle çalışmalar yapılıyor olsa da aynı zamanda görüntülü görüşmelerde kullanıcılara sunulan sanal avatarlar da benzer şekilde Faceshift tarafından geliştiriliyor.

Satın alma rakamına ilişkin herhangi bir detay bilinmiyor. Ek olarak Apple’ın bu şirketi tam olarak ne için satın aldığına dair bir bilgi de yok.

Teknolog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
2
2
1
0