Görüş Bildir
Haberler
Apple, GPS Firması Coherent Navigation'ı Satın Aldı

Apple, GPS Firması Coherent Navigation'ı Satın Aldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Apple daha etkili navigasyon hizmeti için GPS firması Coherent Navigation’ı satın aldı.

Apple’ın navigasyon uygulaması Apple Maps, Google Maps’in hâlâ gerisinde kalıyor. ComScore’daki son rakamlara göre iPhone kullanıcıları yol tarifi alırken veya adres sorgularken iPhone’un yerleşik harita uygulaması yerine Google versiyonundan yararlanıyor.

Fakat Apple, kullanıcı sayısını artırmak için hamle yaptı. Global teknoloji devi, bugün yaptığı açıklamaya göre yüksek kesinlik oranına sahip olan navigasyon hizmeti Coherent Navigation’ı satın aldığını ve Coherent Navigation’ın Apple Maps ekibine katılacağını duyurdu.

Apple, satın alımın ne kadarlık bir fiyata ve ne zaman gerçekleştiği bilgisini açıklamadı. Ancak Coherent Navigation’ın CEO’su Paul G. Lego’nun LinkedIn hesabında son 5 aydır Apple için çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Apple cephesinden yapılan açıklamada ‘’Apple zaman zaman daha küçük teknoloji firmalarını satın alıyor’’ dendi fakat iki firmanın amaçlar ve hedefler üzerinde henüz konuşmadığı belirtildi.

Apple’ın bu hareketi, haritalama teknolojisini güçlendirmek için son birkaç yılda gerçekleştirmeye çalıştığı bir dizi plandan yalnızca birini oluşturuyor. Apple, 2013 yılında da BroadMap, Embark ve HotStop.com haritalama firmalarını satın almıştı.

Evenmag

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0