Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan iPhone'un Mesajlar Uygulamasını Çökerten Açık İçin Çözüm

Apple'dan iPhone'un Mesajlar Uygulamasını Çökerten Açık İçin Çözüm

ATKN
29.05.2015 - 12:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcı tarafından çeşitli karakterlerle oluşturulmuş mesajların iPhone'ları resetlemesinin ardından Apple, hata için geçici bir çözüm yayınladı.

Apple mevcut hatanın yakın zamanda paylaşılacak yazılım güncellemesiyle çözüleceğini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde bir kullanıcının iPhone telefonları Latin ve Arapça harfler içeren bir SMS ile yeniden başlattığını keşfetmesi kısa sürede en çok okunan haberler arasında yer aldı. Hatta bir çok kişinin de iPhone kullanıcılarına bu mesajı göndererek eğlendiğini de biliyoruz.

Bu olayın ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra da Apple, ilgili hata için geçici bir çözüm yayınladı. Apple, söz konusu yazılı karakterler sebebiyle Mesajlar uygulamasına erişemeyenlere Siri üzerinden uygulamayı açmalarını tavsiye ediyor.

Sesli asistan Siri’ye 'okunmamış mesajları oku' komutunun verilmesiyle, ilgili karakterleri barındıran mesaja Siri aracılığıyla cevap veriliyor. Cevabın ardından Mesajlar uygulamasına normal yoldan girmek tekrar mümkün hale geliyor. Kullanıcılardan uygulamayı açtıktan sonra söz konusu zararlı mesajın bulunduğu konuşmanın tamamını silmeleri isteniyor.

Hatayı tam olarak çözecek yazılım güncellemesinin ne zaman yayınlanacağı henüz netlik kazanmadı.

Scroll

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0