Görüş Bildir
Haberler
Apple, Çin'den Gelen Saldırıyı Önledi

Apple, Çin'den Gelen Saldırıyı Önledi

Batuhan
07.11.2014 - 11:03

Apple, Çinli iPhone kullanıcılarının bilgilerini çalmayı hedefleyen ve yeni keşfedilen bir zararlı uygulamayı engelledi.

Yazılım, Mac bilgisayarlar için Çin kaynaklı bir uygulama mağazasında yer alıyor. Uygulama bir kez yüklendiğinde kullanıcının iPhone ve iPad cihazına bağlanmasını bekliyor. Kullanıcı bu cihazlara bağlandığında da verileri çalıyor.

Silikon Vadisi güvenlik şirketi Palo Alto Networks Çarşamba günü yaptığı açıklamada bu hack aracını ortaya çıkarmıştı. Haber The New York Times gazetesinde de yer almıştı.

Apple yaptığı açıklamada, “Bir indirme sitesinde kullanıma açık olan ve Çin’deki kullanıcıları hedef alan bu zararlı yazılımdan haberimiz var. Yazılımın yer aldığı uygulamaların çalışmasını engelledik.” dedi.

Palo Alto Networks yaptığı araştırmada Mac bilgisayarlara yönelik Çinli Maiyadi Uygulama Mağazası’ndaki 467 uygulamada bu zararlı yazılımı buldu. Şirket bu uygulamaların şu ana kadar 356 bin kez indirildiğini de kaydetti.

Bu durum artık daha küçük ekranlı kişisel bilgisayarlar gibi kullanılan akıllı telefonları da dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar gibi tehlikelerle yüz yüze olduğunu gösterdi.

Palo Alto Networks açıklamasında, WireLurker olarak isimlendirdiği bu zararlı yazılımın bir bilgisayar virüsü gibi iPhone cihazları etkileyebilecek ilk bilinen zararlı yazılım olduğunu ifade etti.

Apple’ın iPhone’larda çalışabilecek yazılımlarda yaptığı sınırlamalar nedeniyle bu cihazlara yazarlı yazılım bulaşması oldukça zordu. Genelde kullanıcılar eğer Apple tarafından onaylanmışsa Apple’ın üretmediği bir yazılımı telefonlarını yükleyebiliyor ya da uygulama mağazasından indirebiliyor.

Ortaya çıkan son durumda ise hackerlar iPhone ve iPad’lere doğrudan sızma yerine Mac bilgisayarları hack ederek dolaylı yoldan sızıyor.

Apple açıklamasında kullanıcıları yalnızca “güvenilir kaynaklardan” yazılım indirmeleri konusunda uyardı.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/articles/SB1118...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0