Görüş Bildir
Haberler
Apple Akıllı Saati Farklı Modellerde Sunmayı Planlıyor

Apple Akıllı Saati Farklı Modellerde Sunmayı Planlıyor

Batuhan
20.06.2014 - 15:03

Apple Akıllı Saati Farklı Modellerde Sunmayı Planlıyor

Apple, rakip şirketler Google ve Samsung'un üretmesi beklenen takılabilir cihazlarla yarışmaya çalışırken, konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar şirketin akıllı saatinin birkaç versiyonunun bu sonbaharda piyasaya sürülebileceğini belirtti.

Kaynaklar Apple'ın yeni kol saatinin sağlık ve spor için 10'dan fazla sensörün olacağını ve böylece şirketin akıllı saatlerin akıllı telefonlardan çok da fazla özelliği olmayacağı eleştirileriyle başa çıkacağını söyledi.

Apple geçen ay kullanıcıların bütün spor ve sağlık bilgilerini bir arada toplayan Sağlık (Health) adı verilen yeni bir uygulamayı tanıtarak bu konulara olan ilgisini gösterdi. Ancak Apple'ın bu bilgileri toplayabilecek olan cihazını tanıtmaması şirketin sensörlere sahip olacak bir akıllı telefonu daha sonra piyasaya süreceği spekülasyonlarına neden olmuştu.

Konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklar Apple'ın akıllı saatinin Ekim gibi piyasaya sürülebileceğini ve üretimin iki üç ay içinde şirketin uzun süredir Mac bilgisayarlarını üreten Tayvanlı Quanta Computer Inc.'de başlayacağını bildirdi. Quanta gelecek ay test üretimlerine başlayacak.

Bir kaynak akıllı saatin farklı ekran boyutlarında geleceğini söylerken bir diğeri ise bu senenin sonuna doğru 10 milyon ila 15 milyon adet akıllı saat üretileceğini belirtti. Kaynaklar Apple'ın akıllı saatleriyle ilgili detayların seri üretime geçilene kadar kesinleşmeyeceğini aktardı.

Apple CEO'su Tim Cook bu senenin sonuna doğru şirketin yeni ürün kategorileri çıkaracağını duyurdu. Apple Cook'un yönetimi altında ürünlerinin popülerliğini devam ettirip ettiremeyeceği merak ediliyor. Apple'ın son büyük yeni ürün tanıtımı iPad'den bu yana 4 yıl geçti.

Analistler akıllı saat piyasasının önümüzdeki yıllarda gelişmesini bekliyor. Piyasa araştırma şirketi IDC bu cihazların küresel satışlarının bu yıl 3 katının üstüne çıkarak 19 milyon adete ve 2018'e kadar 111.9 milyon adete çıkmasını bekliyor.

Google ve Samsung'un da içinde bulunduğu büyük teknoloji şirketleri akıllı saatlerde patlama bekliyor. Bu cihazlarda vücut sıcaklığını, coğrafik konumları ve ses komutlarını ölçebilen küçük boyuttaki sensörlerler bulunması bekleniyor.

Nike' ın FuelBand'i gibi bazı cihazlar fiziksel aktiviteyi ölçüyor. Diğer çıkacak akıllı saatlerin mesajlaşma, fotoğraf çekme veya hava durumunu kontrol etme gibi özellikleri olması bekleniyor. Yeni kurulan Pebble Technology Corp. isimli bir şirket kablosuz olarak akıllı telefonlara bağlanabilen ve kullanıcılara telefon aramaları, tweetler veya e-postalar geldiğinde titreşimle uyarı yapıyor.

KGI Securities analisti Ming-chi Kuo, 'Saatler moda aksesuarı olduğundan Apple'ın farklı dizaynlara sahip birçok farklı model geliştirmesini bekliyorum,' ifadesini kullandı.

WSJ

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam