Görüş Bildir
Haberler
Apple'a 553 Milyon Dolar Patent Cezası

Apple'a 553 Milyon Dolar Patent Cezası

Batuhan
25.02.2015 - 12:44

Apple, iTunes aracılığıyla sunduğu yazılım ve oyunlarda başka bir firmaya ait patentleri ihlal ettiği gerekçesiyle 553 milyon dolar ödemeye mahkûm edildi.

Apple, ABD'nin Texas eyaletinde görülen davada patent ihlâlinde bulunmaktan 553 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Bloomberg'de yer alan bilgiye göre, iTunes üzerinden sunulan yazılım ve oyunlarda SmartFlash LLC firmasına ait teknolojilerin patenti ihlâl edildi.

Davada, Apple'ın 'Coin Dozer' ve '4 Pics 1 Movie' gibi uygulamarda Smartflash'in veri depolama ve ödeme sistemleri aracılığıyla erişim yönetimi teknolojilerine ait üç patentin ihlal edildiği belirtildi. Smartflash'in söz konusu patentlerin ihmalinden geçmişte de tazminat aldığı ifade edildi.

Apple ise savunmasında tek bir içerik için bir telefonun fiyatına telif ücreti eklenmesinin mantıksız olduğunu belirtti. Avukat Eric Albritton, 'insanların akıllı telefonları sadece uygulama kullanma amacıyla satın almadıklarını' ifade etti.

Smartflash, iTunes üzerinde yapılan satışlarda hakları olduğunu öne sürerek mahkemeden 852 milyon dolar ödenmesi talebinde bulunmuştu. Hiçbir ürün üretmeyen Smartflash, sahip olduğu yedi patentin lisansları üzerinden gelir elde ediyor. Geçmişte Amazon.com'dan tazminat alan Smartflash, Google ve Samsung'la da mahkemelik.

Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/app...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0