Görüş Bildir
Haberler
AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2021-2022 Açık Öğretim Lisesi Sonuçları Ne Zaman?

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? 2021-2022 Açık Öğretim Lisesi Sonuçları Ne Zaman?

Hacer Tonay
07.12.2021 - 12:21

Açık Öğretim Lise (AÖL) sınavları 4 Aralık’ta başladı. AÖL’ye kayıtlı öğrenciler, online olarak yapılan sınavlara katılım gösteriyor. 10 Aralık'ta sona erecek Açık Lise sınavlarına katılım sağlayan öğrenciler AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte Açık Öğretim Lise sınavlarıyla ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

4 Aralık’ta başlayan AÖL sınavları için öğrenciler online olarak sınavlara giriyor. 10 Aralık'ta sona erecek Açık Lise sınavlarına katılım sağlayan öğrenciler AÖL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Lise sınav sonuçları heyecanla bekleniyor. 2021 AÖL 1. dönem sınavları ile ilgili olarak açık lise öğrencileri bu sorunun cevabını merak ediyor. Açık lise sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Merak edenler için detayları haberimizde derledik. İşte ayrıntılar...

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

AÖL sınav sonuçları için henüz bir tarih verilmedi. Sınav en son 10 Aralık'ta uygulanacak. Sonuçların bu tarih sonrası 2 hafta içinde açıklanması bekleniyor. Buna göre AÖL sonuçları Aralık ayı içerisinde erişime açılacak.

AÖL sonuçları, MEB'in sayfasından açıklanacak.

Değerlendirme Nasıl Yapılıyor?

Değerlendirme Nasıl Yapılıyor?

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında;[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın